De mooiste plekken voor een heerlijke lentewandeling

Het is bijna lente! Tijd om er lekker op uit te gaan en te zien hoe de natuur weer ontwaakt. In Groningen zijn er tal van mooie bossen en natuurgebieden die zich lenen voor een heerlijke wandeling, óók met de kids!​

’t Roegwold

Het is misschien wel een van de meest gefotografeerde plekken in de Groningse natuur: het Knuppelpad in natuurgebied ’t Roegwold (ruig moerasbos). Het Knuppelpad is een houten vlonderpad van 750 meter dwars door het moeras van ‘t Roegwold. Zo'n 6.000 jaar geleden was hier nog bos, nu vind je hier een moeras. De boomstronken steken hier en daar boven het water uit. 

Meer info

Blotevoetenpad Opende

In het Westerkwartier ligt een bijzonder pad: 't Blôde Fuottenpaad, oftewel het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit, en lopen maar! Op je blote voeten lopen door modder, over water en gras. Onderweg kun je uitrusten in één van de hangmatten of op een bankje. 

Meer info

De Heemtuin in Muntendam

De Heemtuin in Muntendam is een gigantisch natuurgebied van zo’n 50 hectare groot waar ook nog eens van alles te doen is. Voor de jonge natuurliefhebbers is er de natuurspeeltuin en het Mammoetpad; een spannende wandelroute met onderweg allerlei obstakels op en langs het water.

Meer info

Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. In dit gebied kun je prachtig wandelen. Staatsbosbeheer heeft in het Nationaal Park elf wandelingen uitgezet, die variëren in lengte van 1,5 tot 10 kilometer. De routes brengen je op de meest bijzondere plekken in het gebied.

Meer info

De Onlanden

Dit natuurgebied ligt onder de rook van de stad Groningen. Toch spot je met een beetje mazzel vogels als de grote zilverreiger, bruine kiekendief, zeearend en de roerdomp. Maar ook de Exmoorpony’s, vossen en reeën zou je kunnen zien vanaf de 25 meter hoge uitkijktoren in het gebied.

Meer info
De Onlanden

Bourtange

Het vestingstadje Bourtange is nationaal en internationaal bekend. Maar ken je ook het natuurgebied ten oosten van de vesting? Het is een prachtig vogelrijk natuurreservaat met zeldzame planten, vlinders en zelfs de adder is hier weer gespot.

Meer info
Bourtange

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief