Uitjes met Pasen

Met Pasen hebben we extra lang weekend, reden genoeg om er lekker op uit te gaan. Ga op zoek naar paaseieren in de natuur, geniet van lekkernijen tijdens een paasbrunch of bezoek een paasmarkt. Voor ieder wat wils, ook deze Pasen.

Pasen in de Doezumermieden | 9 april

Pasen staat voor nieuw leven, net zoals de lente. En de eerste verschijnselen van de lente zijn alweer volop te spotten in de natuur. Begin je paaszondag goed en maak ’s ochtends een wandeling samen met boswachter Marieke. Tijdens de wandeling in Opende die twee uur duurt, vertelt Marieke over de streek en natuur. Zoek naar ontluikende knoppen, hoor de eerste vogels zingen en als je geluk hebt kom je misschien ook nog wel een vos of ree tegen.

Lees meer

Paasbrunchen | 9 & 10 april

Wie Pasen zegt, zegt brunchen. Op verschillende plekken in Groningen kan je terecht om te genieten van een heerlijke paasbrunch. Zo serveren ze op eerste paasdag bij de Theefabriek in Houwerzijl een uitgebreide paasbrunch, waarbij je ook een rondje kan doen door het theemuseum. Bij Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde kan je zowel op eerste als op tweede paasdag echt Gronings brunchen. Op het menu staan onder andere een warme Groninger poffert en mosterdsoep. In de stad kan je onder andere paasbrunchen bij Anne & Max, Nok en Brownies and Downies.

GPS speurtocht naar paaseieren | 10 april

Ga op speurtocht naar de verstopte eieren op landgoed Ennemaborg. Zorg dat je op je paasbest bent, want je moet puzzelen, zoeken en oplossen. De paashaas heeft eieren verspreid over het terrein en jij kan ze vinden met een GPS-apparaat. In een groep van 5-7 mensen word je begeleid door iemand met GPS-ervaring. Bij ieder gevonden ei krijg je een code en alle codes samen leiden naar het eindpunt van de speurtocht. De speurtocht is leuk voor het hele gezin. Dus hou je van wandelen in de natuur, puzzelen en paaseieren? Dan is dit het perfecte uitje voor jong en oud.

Lees meer

Zeldzaam Mooi Markt | 10 april

Op tweede paasdag wordt de Vismarkt omgetoverd tot de Zeldzaam Mooi Markt. Op deze markt staan lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Dit betekent dat je hier terecht kan voor handgemaakte en zelfontworpen producten. Maar bij de Zeldzaam Mooi Markt zijn ze van alle markten thuis. Je kan er namelijk ook ambachtelijke lekkernijen kopen of meedoen aan een workshop of demonstratie. Een uniek uitje aan het einde van je paasweekend.

Lees meer
Zeldzaam mooie markt

Paasmarkten, braderieën en kermissen | 10 april

In Stad en provincie zijn op tweede paasdag verschillende paasmarkten te bezoeken. Snuffel bijvoorbeeld tussen de kraampjes op de paasmarkt in Reitdiephaven. Ga naar Marum om rondjes te draaien in de attracties op de paaskermis. Of vertoef je paasmaandag op het Winschoter paas event. Hier kan je struinen over de braderie en rommelmarkt, luisteren naar live muziek of kijken naar een heuse truckrun en motorrace.

Lees meer

Paaseieren scoren

Met Pasen heb je hét excuus om jezelf misselijk te eten aan die heerlijke paaseitjes. Bij verschillende chocolatiers in de stad kan je je uitleven. Zo hebben ze bij Très Bien aan de Stoeldraaiersstraat Pasen proefpakketten waarbij je paaseitjes met Boswandeling, Baileys en Limoncello kan proeven. Bij Bonbon Atelier Luca kan je verrassende vullingen in de paaseitjes verwachten. Elk jaar worden hier exclusieve creaties samengesteld. Ga naar Villa Chocola voor prachtige paasbonbons met vullingen als Crème brûlée en Bastogne slagroom of een luxe chocolade paashaas.

Paasvuur | 9 & 10 april

Het aansteken van paasvuren komt uit de tijd van de Germanen. Zij staken stapels hout aan om een offer te brengen aan de god Ostara. Het vuur symboliseert vruchtbaarheid en een nieuw begin. Ook in Groningen zullen meerdere paasvuren worden aangestoken. Op eerste paasdag kan je er een bewonderen in Noordlaren. Op tweede paasdag kan je in Onnen of Lucaswolde terecht om dit oude Germaanse paasritueel met eigen ogen te aanschouwen.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief