Uitjes met Pasen

Met een lang weekend voor de deur is het tijd voor gezelligheid. In Groningen zijn er tal van leuke dingen te doen. Geniet van lekkernijen tijdens een paasbrunch, bezoek een paasmarkt of ga op zoek naar paaseieren in de natuur. Wat zijn jouw plannen voor Pasen dit jaar?

Pasen in Winsum | Tweede Paasdag

Het pittoreske dorp Winsum is altijd het bezoeken waard, maar op Tweede Paasdag pakken ze nog wat meer uit. Hier kan je deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals hoefijzer gooien en neut’n schait’n. Maar het hoogtepunt is toch wel het jaarlijkse WK eieren gooien, oftewel het Winsummer kampioenschap. Tijdens deze uitdagende wedstrijd is het de kunst om het ei zo ver mogelijk te werpen én vervolgens heel te vangen. Belangrijk is dat alleen afgekeurde eieren worden gebruikt, dus er gaan geen goede eieren verloren. Ook is er een paaseierenzoektocht voor kinderen, waarbij ze op zoek gaan naar verstopte eieren en andere verrassingen.

Lees meer

Paasbrunchen | Eerste en Tweede Paasdag

Wie Pasen zegt, zegt brunchen. Op verschillende plekken in Groningen kan je terecht om te genieten van een heerlijke paasbrunch. Zo serveren ze op Eerste Paasdag bij de Theefabriek in Houwerzijl een uitgebreide paasbrunch, waarbij je ook een rondje kan doen door het theemuseum. In het schilderachtige Westerkwartier biedt Garnwerd aan Zee een heerlijke brunch, compleet met Groninger mosterdsoep, asperges en pasteitjes. Ook de Paalkoepel in Haren staat garant voor een smakelijke paasbrunch, met een prachtig uitzicht natuurlijk. In de stad kan je onder andere paasbrunchen bij Anne en Max, Hotel Prinsenhof en Feithhuis.

Paasfeest bij de burcht Wedde | 30 maart

Op zaterdag 30 maart organiseert Stichting Kinderactiviteiten Pekela een gezellig paasfeest bij de burcht Wedde. Hier kan je paaseieren zoeken, spelletjes spelen, op de foto met de paashaas en springen op het springkussen. Lever je gevonden paaseieren in en ga met een lekkere beloning naar huis. En wie weet vind je wel een van de drie gouden eieren en win je een mooi prijsje. Voor de echte speurneuzen is er nog een winactie. Op het terrein hangen allemaal letters. Kraak het geheime woord en maak kans op kaarten voor Dinopark Tenaxx te Wedde. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis deelnemen onder begeleiding van een volwassene.

Lees meer
Burcht Wedde

Zeldzaam Mooi Markt | Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag wordt de Vismarkt omgetoverd tot de Zeldzaam Mooi Markt. Deze markt is een ware schatkamer vol bijzondere vondsten, allen handgemaakt door lokale kunstenaars en ontwerpers. Naast de unieke spullen kun je er ook genieten van heerlijk eten en drinken.Terwijl Oscar Prinsen met zijn ouderwetse plaatjes voor sfeervolle muziek zorgt, betovert Frans van de Kamp jong en oud met zijn indrukwekkende mega zeepbellen. De Zeldzaam Mooi Markt belooft een ervaring vol verrassingen te worden.

Lees meer
Zeldzaam mooie markt

Paasmarkten, braderieën en kermissen | Het hele weekend

In Stad en provincie zijn verschillende paasmarkten te bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in De Handelsfabriek in Tolbert voor de Vintage Easter Sale. Snuffel tussen de kraampjes op de Suikermarkt bij EM2. Ga naar Marum om rondjes te draaien in de attracties op de paaskermis. Of vertoef je paasmaandag op het Winschoter paas event. Hier kan je struinen over de braderie en rommelmarkt, luisteren naar live muziek of kijken naar een heuse truckrun en motorrace.

Paaseieren scoren

Met Pasen heb je hét excuus om jezelf misselijk te eten aan die heerlijke paaseitjes. Bij verschillende chocolatiers in de stad kan je je uitleven. Zo hebben ze bij Très Bien aan de Stoeldraaiersstraat Pasen proefpakketten waarbij je paaseitjes met Boswandeling, Baileys en Limoncello kan proeven. Bij Bonbon Atelier Luca kan je verrassende vullingen in de paaseitjes verwachten. Elk jaar worden hier exclusieve creaties samengesteld. Bij Heerlijk Chocolade in de Folkingestraat kun je genieten van heerlijke, biologische en fairtrade paaseitjes. Of je nu op zoek bent naar iets klassieks of juist een unieke smaakcombinatie wilt, hier zul je uitstekend geholpen worden.

Eieren zoeken | Het hele weekend

Paaseieren zoeken: Bij Pasen hoort natuurlijk ook het spannende paaseieren zoeken. Er zijn meerdere bijzondere locaties in Groningen waar je dit jaar kunt zoeken. Zo worden bij de Fraeylemaborg in Slochteren op Eerste Paasdag talloze eieren verstopt tussen het hoge gras en onder de bomen. Vanaf 14:00 uur zijn alle kinderen tot en met 8 jaar van harte welkom om gratis deel te nemen aan dit leuke speurtochtavontuur op het mooie terrein van de borg. Of breng een bezoekje aan de Coendersborg, waar een mooi verhaal over een paashazen-familie verteld wordt. Daarna mag je samen met leeftijdsgenoten van 3 tot 6 jaar op zoek naar de verstopte eitjes. Je krijgt wat drinken en een cadeautje mee voor thuis.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief