Meivakantie tips

Wat te doen in de meivakantie? Zoals altijd is er genoeg te beleven in Stad en Ommeland. Ontdek Groningen te voet of trakteer jezelf op een goedverzorgde brunch met onbeperkt cava en huisgemaakte limonades. Met de kinderen op pad? Ga op sportieve ontdekkingstocht met de kinderfietsroute Ten Boer of bezoek de expositie ‘De Trein van Lego’ waarin je meegenomen wordt in de geschiedenis van Lego. Voor elke leeftijd zijn er activiteiten en ontdek je wat Groningen te bieden heeft. ​

Stadswandeling Puutje | Dagelijks

Groningen – Ontdek Groningen Stad te voet met de stadswandeling Puutje. Wandel langs de favoriete plekken en hoogtepunten in Groningen. Ontdek de rijke geschiedenis van Stad door QR-codes op de routekaarten met opdrachten, muziek, video’s en geluidsfragmenten. Deze interactieve stadswandeling zorgt voor een optimale beleving van Groningen.

Lees meer

Disney - Telling Timeless Stories | Dagelijks

Groningen - Wereldwijd weet Disney generaties lang jong en oud te betoveren met de magie van animatie. Forum Groningen opent een grote internationale tentoonstelling over Disney Animation Studios, waar bezoekers in de betoverende wereld van Disney duiken en de unieke kans krijgen om het creatieve proces achter de Disney animaties te ontdekken. 

Lees meer

Creatieve middag bij VRIJDAG | Elke woensdag t/m 10 mei

Groningen – Een wekelijkse creatieve middag voor kinderen. Trommel je handen rood tijdens een workshop djembé, maak je eigen toneelstuk of ontdek samen met verschillende kunstenaar-docenten hoe leuk het is om kunst te maken. Tijdens de Vrije Inloop bij VRIJDAG kan het allemaal! 

Lees meer

Expositie 'De trein van Lego' | Dagelijks

Zuidbroek – Kom alles te weten over Lego in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. De expositie ‘De trein van Lego’ neemt je mee in de wereld van het bekende felgekleurde bouwblokje uit Denemarken. Liever zelf je kunstwerk bouwen? Maak zelf aan een van de speeltafels jouw Lego creatie.

Lees meer

Doe eens Wad Uitwaaitocht | Dagelijks

Lauwersoog – Maak kennis met een van de mooiste plekken ter wereld. Ga mee uitwaaien in het Werelderfgoed Waddenzee of in het Nationaal Park Lauwersmeer en word je bewust van de schoonheid die de Waddenzee te bieden heeft. Gooi de trossen los, hijs de zeilen en laat je meenemen door de golven van de zee.

Lees meer

Kinderfietsroutes | Dagelijks

Verschillende locaties – Op verschillende plekken in de provincie Groningen zijn toffe fietsroutes uitgezet voor kinderen. Start vanaf Zoutkamp, Marum, Ten Boer, Appingedam of Wedde. Tijdens tochten van maximaal 15 kilometer kunnen kinderen de inwoners helpen om verschillende mysteries op te lossen. Onderweg moeten opdrachten gedaan worden om letters te verzamelen, waarmee de code gekraakt kan worden. Weet jij het mysterie op te lossen en de code te kraken? Let’s go!

Lees meer

Rhythm & Blues Night | 29 april

Groningen - Al drie decennialang brengt de Rhythm & Blues Night topacts uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues bij elkaar onder één dak. De Oosterpoort staat zaterdag 29 april in het teken van alweer de 31ste editie van de Rhythm & Blues Night. Met topartiesten als Kenny Wayne Shepherd en Ana Popovic gaan de voetjes gegarandeerd van de vloer. Verdeeld over zes podia wordt dit wederom een editie om niet te vergeten.

Lees meer

The Brunch Club | Elke 1e zondag van de maand

Groningen – Een overheerlijke brunch met onbeperkt cava en huisgemaakte limonades? Je leest het goed. Sluit de meivakantie in stijl af bij ‘The Brunch Club’ bij Donna’s Social Club. Op zondag 7 mei biedt Donna’s deze 3-gangen brunch aan onder het genot van de beste muziek. Donna’s Social Club is een concept geïnspireerd op de American diners uit de jaren 70/80. Comfortfood in een elegant jasje.

Lees meer

Wandelen met gids in Winsum | Elke zaterdag

Winsum - Ontdek de rijke geschiedenis van het tweelingdorp Winsum-Obergum in de meivakantie. Iedere zaterdag start deze wandeling om 10.30 uur vanaf recreatiecentrum Marenland te Winsum. In deze twee uur durende tocht kom je langs historische plekken en maak je kennis met de authentieke en hedendaagse architectuur die Winsum rijk is. De enthousiaste gidsen laten je kennismaken met plekken waar je normaal gesproken aan voorbij zou lopen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief