Meivakantie tips

Ook tijdens de meivakantie kan je weer op pad in Stad en Ommeland. Genoeg te beleven. Van je eerste festival tot het maken van je eigen film en het spotten van zeehonden. Voor elke leeftijd is er een leuke activiteit. Zo vul jij je vakantie en houd je een leuke herinnering over.

Zeehonden kijken | Dagelijks

Pieterburen – Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat een zeehond eet? Kom dan in de meivakantie naar Zeehondencentrum Pieterburen. Je kan hier meekijken met de dagelijkse verzorging van de zeehonden. In de meivakantie zijn er ook nog allemaal extra activiteiten gepland. Ga kijken bij een presentatie of doe mee met een zeehondenquiz om je kennis te testen. Wil je liever wilde zeehonden spotten? Ga dan mee op een vaartocht naar een gebied waar veel zeehonden voorkomen. Zo kan je de zeehonden spotten in hun eigen leefomgeving zonder ze te verstoren.

Lees meer

Maak je eigen animatiefilm | 3 mei

Groningen – Heb jij altijd al willen weten hoe een animatietifilm gemaakt wordt? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Je gaat samen met een productieteam aan de slag om je eigen animatiefilm te maken. Je gaat alle fases van het maken van een film door, van het bedenken van het verhaal tot het maken van je eigen filmposter. Tijdens de workshop is er ook nog tijd om met z'n allen de film Polska Warrior te kijken. Deze Groningse film heeft een Gouden Kalf gewonnen. De dag wordt afgesloten met de première van je zelfgemaakte film in een van de bioscoopzalen van het Forum. 

Lees meer

Autopuzzeltocht | Dagelijks

Verschillende routes – Ontdek al puzzelend bijzondere plekjes in de provincie. Ga je voor de route door het Westerkwartier, het Hogeland, Midden-Groningen of voor de nieuwe route door Westerwolde? Tijdens een tocht van ongeveer 70 kilometer kom je langs mooie natuurgebieden en interessante bezienswaardigheden. Ontdek steeds meer over de route die je gaat rijden en beantwoord vragen over de dingen die je ziet. Weet jij alle vragen goed te beantwoorden? Voor de kinderen op de achterbank zijn er extra leuke puzzels én een autobingo.

Lees meer

Museumgeheimen | Dagelijks

Bellingwolde – De tentoonstelling Museumgeheimen is gemaakt door het kinderbestuur van het MOW. De kinderen hebben allemaal een vitrinedoos gevuld met iets waarvan zij vinden dat het in het museum thuishoort. Ondersteund door filmpjes waarin ze vertellen over hun favoriete onderwerp hangen, liggen of staan de dozen in het museum. Gemaakt door kinderen, maar leuk voor alle leeftijden. 

Lees meer

DoeZoo | Dagelijks

Leens – DoeZoo heeft een speciale meivakantieagenda. Zo zijn er in de vakantie elke dag rondleidingen. Ook is er een knutselactiviteit voor kinderen met het thema natuur. Als je door DoeZoo bent gelopen en lekker hebt geknusteld, krijg je een snavelkaart mee naar huis. Hiermee kan je thuis naar de vogels kijken en ze herkennen.

Lees meer

Cursus junior boswachter | 4 mei

Lauwersmeer –  Ga op pad met een echte boswachter en leer de kneepjes van het vak. Je trekt het Lauwersmeergebied in en komt van alles te weten over de natuur. De natuur is iedere dag anders en er valt van alles te ontdekken en te beleven. 

Lees meer

Op je blote voeten door de modder | Dagelijks

Opende - Is het een hindernisbaan? Een wandelpad? Allebei? Als je het Blotevoetenpad gaat lopen zijn twee dingen zeker: je schoenen en sokken gaan uit en schoon blijf je niet. Onderweg klim je over boomstammen en kruip je langs een touw de sloot over. Een feest voor de avontuurlijke kids.

Lees meer

My First Festival | 3 mei

Groningen – Hou jij nou echt van zingen, dansen en swingen? Dan is My First Festival echt iets voor jou. Het allerleukste festival voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud. Er komen verschillende bekende Nederlandse artiesten optreden. Je kan dansen op de leukste TikTok liedjes, ijsjes en popcorn eten, kleuren, tekenen en natuurlijk kijken naar mooie voorstellingen en optredens.

Lees meer

Uilenballen pluizen | 3 mei en 7 mei

Termunten en Midwolda - Heb jij altijd al willen weten wat een uil eet? Kom dan een dagje mee uilenballen pluizen. In de uilenballen kan je verschillende soorten muizen vinden, maar ook nog veel andere interessante dingen. Het is een precies werkje, maar ontzettend leuk en leerzaam om te doen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief