Stadspark

Wat is er te doen?

Evenemententerrein de drafbaan

De drafbaan is misschien wel het meest bekende onderdeel van het Stadspark. Ooit aangelegd als paardenrenbaan, maar tegenwoordig vinden hier vaak andere evenementen plaats. Dankzij de locatie midden in het Stadspark heeft het terrein een bijzondere sfeer. Het is niet voor niets dat artiesten als The Rolling Stones, Tina Turner en Sting deze plek uitkozen voor hun optreden. In de zomer staat er weer genoeg op het programma. In juli en augustus kan je hier terecht voor verschillende concerten en festivals.

Vier de zomer

Op een zomerse dag met je vrienden genieten van het mooie weer. In het Stadspark zijn meer dan genoeg plekken waar dat goed kan. Kies voor een mooi plekje aan het water of geniet van een drankje in de verkoelende schaduw van een grote boom. Neem een picknickmand of barbecue mee en vier de zomer. Met wie drink jij binnenkort gezellig een drankje in het park?

Bekijk

De Heemtuin

In de noordwesthoek van het Stadspark vind je de Heemtuin. In deze botanische tuin groeien veel bijzondere planten en bloemen. De tuin is opgedeeld in verschillende gebieden, zoals een kruidentuin, een zandvlakte en een bosrijk gebied. Door het natuurlijke karakter van de tuin is dit een populaire plek voor vogels: je hoort ze vanuit de bomen fluiten. Wandelend door de verschillende gebieden kom je even helemaal tot rust. De Heemtuin is altijd vrij toegankelijk.

Bekijk

Leuk voor kinderen

Centraal in het park ligt dé plek voor liefhebbers van dieren: de kinderboerderij. Waar bij andere kinderboerderijen de dieren vaak in hokjes zitten, lopen de meeste dieren hier gewoon vrij rond. De geiten en koeien wandelen tussen de bezoekers en als je wilt mag je ze aaien. Naast de kinderboerderij kunnen kinderen ponyrijden of spelen in de grote speeltuin. Toe aan wat lekkers? Strijk neer op het terras van Paviljoen 't Groene Hart. In het paviljoen zit het natuur educatie centrum, waar je kennismaakt met de natuur van de stad en het Stadspark.

Bekijk

Camping Stadspark

Achter in het Stadspark ligt een gezellige camping. Tussen het groen ontmoet je andere gasten van overal en nergens. Niet dat je perse van ver hoeft te komen, ook als stadjer is het de moeite waard om hier je tentje op te zetten. Het is een fijne plek om te zijn. De camping is van alle gemakken voorzien. Bij de ingang van het terrein is het gezellige Eethuys Stadspark gevestigd. Hier kan je, ook als je niet op de camping staat, altijd terecht voor een lekker hapje eten.

Bekijk

Kunst

Tijdens een wandeling in het Stadspark geniet je niet alleen van de natuur, maar ook van kunst. Verspreid door het park staan verschillende bijzondere kunstwerken. Bijvoorbeeld de aartsengel Michael, het eerbetoon aan meneer Scholten, de verschoven kubusdelen en de drie wiggen. Sommige werken staan al in het park sinds de opening in 1913, anderen zijn pas veel recenter toegevoegd. Dit zorgt voor een mooie combinatie van moderne kunst en oudere werken.

Bekijk

Natuur

Buiten de grotere publiekstrekkers is er vooral heel veel mooie natuur in het park. Ruige, ongerepte stukken bos waar je prachtige wandelingen kunt maken. Voor je het weet sta je plotseling oog in oog met een van de Schotse Hooglanders die hier wonen. Zij leven vrij in een afgezet stuk van het park, waar je gewoon doorheen kunt lopen. Ze doen je helemaal niets, maar hou wel een beetje afstand. Vaak staan ze op een van de velden te grazen of liggen ze te luieren in de schaduw. Er worden regelmatig jongen geboren, dus met een beetje mazzel zie je ook nog zo’n klein donzig kalfje.

Bekijk

Discgolf

Ook voor sport kan je nog steeds in het Stadspark terecht. Verschillende sportverenigingen zijn gevestigd in het park. Maar je kunt hier ook een hele bijzondere sport doen: discgolf. Het lijkt op golf, maar dan met een frisbee. De baskets waar je de frisbee in moet gooien staan verspreid over het park, dus tussen de holes door zie je vanalles. Huur samen met je vrienden een setje frisbees bij de kiosk bij de kinderboerderij en ga de strijd met elkaar aan.

Bekijk

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief