De Suikertuin

Wat is er te doen?

BOOVN Dakterras

Heerlijk borrelen en wegdromen in een relaxte omgeving. Dat is wat het nieuwe dakterras BOOVN je biedt. Je kunt hier uren genieten van het uitzicht en wegdromen op de Groninger skyline. Je kunt zelfs zwaaien naar de Martinitoren en het Groninger Forum, aan de Hoogkerk-zijde zie je de huidige Suikerfabriek in werking.

Bekijk

Stadslab Festival-Terras

Het borrelt en bruist in het Stadslab. Waar je ooit suikerbieten zag zo ver je kon kijken, vind je nu een gezellig Festival terras. Geniet van streetfood, koude dranken en de relaxte festivalsfeer. Reserveer alvast een zonnig plekje!

Bekijk

Kwilt

Kwilt is de hotspot in Groningen voor creatieve ondernemers. Of je nu kantoorruimte, een flexplek, of een lekker plekje in de zon in het park zoekt, bij Kwilt kun je terecht. Voor ontspanning en inspiratie loop je een rondje door het park.

Bekijk

Rebel Rebel Hostel en stadsstrand

Rebel Rebel Hostel Groningen is het eerste container hostel van de stad. Gebouwd op principes van upcycling en duurzaamheid. Bij Rebel Rebel kun je ook terecht voor kano verhuur, suppen, yoga en een drankje met je tenen in het zand van het stadsstrand.

Bekijk

EM2

Bij EM2 zit je goed voor muziek én een lekker hapje eten. Schuif aan het einde van de middag aan voor een gezellige borrel en blijft hangen voor een pizza uit de steenoven. Alles zoveel mogelijk gemaakt met lokale producten. Lekker toch?

Bekijk

Bamboo Lodge

Waan je in de tropen op het prachtige groene terras van de Bamboo Lodge. Hier kan je terecht voor je een lekker hapje en een drankje. Tussen de meer dan 100 verschillende planten vergeet je bijna dat je midden in de stad zit. In en rond de lodge worden maandelijks verschillende workshops en seminars gegeven over allerhande onderwerpen. Wil je echt helemaal opgaan in de beleving? Dan kan je hier ook nog blijven slapen.

Bekijk

Bereikbaarheid

Met de auto: via de Suikerlaan kun je achter het Zeefgebouw parkeren.

Lopend of met je fiets: vanuit de stad volg je het Hoendiep. Aan het einde van het Hoendiep ga je over het spoor, en onder het viaduct rechtdoor. Je neemt de eerste afslag links (na de McDonalds) de Energieweg op. Daar rij je rechtdoor, totdat je bij de brug over het water bent.

Openbaar vervoer: vanaf het centraal station of het Zuiderdiep neem je buslijn 8 (stadsbus) of lijn 39 richting Surhuisterveen. Uitstappen bij halte Hoendiep/Meubelboulevard. Loop naar de Energieweg, en dan naar de brug over het water. 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief