De Suikertuin

Wat is er te doen?

BOOVN Dakterras

Heerlijk borrelen en wegdromen in een relaxte omgeving. Dat is wat het nieuwe dakterras BOOVN je biedt. Je kunt hier uren genieten van het uitzicht en wegdromen op de Groninger skyline. Je kunt zelfs zwaaien naar de Martinitoren en het Groninger Forum, aan de Hoogkerk-zijde zie je de huidige Suikerfabriek in werking.

Bekijk

Paradigm Biergarten terras

Kom genieten van Paradigm speciaalbieren, smakelijke veganistische gerechten, fair trade dranken, zelfgemaakte biologische sappen & thee uit eigen tuin! Ook op het menu: de bekende intieme Paradigm vibes dankzij een selectie van buitengewone muziek. Uitgekozen door bewoners en vrienden! Iedereen is welkom en het terras is open als de zon schijnt. Uiteraard wordt vastgehouden aan de huidige maatregelen rondom de caféterrassen. 

Bekijk

Stadslab Festival-Terras

Het borrelt en bruist in het Stadslab. Waar je ooit suikerbieten zag zo ver je kon kijken, vind je nu een gezellig Festival terras. Geniet van streetfood, koude dranken en de relaxte festivalsfeer. Reserveer alvast een zonnig plekje!

Bekijk

Luchtstroom

Op de Luchtstroom kun je in je eigen felgekleurde anderhalvemeterbubbel op het anderhalvemeterplein via FoodDrop je eten op het terras laten bezorgen. En wil je wat drinken? dan mag je dit zelf uit de koelkast pakken in de Honesty Bar! Afrekenen doe je via een Tikkie of contant. Ook leuk: je kunt bij Luchtstroom iedere woensdag en vrijdag terecht voor 1,5 meter yoga. Huur een SUP board of sla een balletje op de acht minigolfbanen die kriskras verspreid liggen over de Luchtstroom. 

Bekijk

Rebel Rebel Hostel en stadsstrand

Rebel Rebel Hostel Groningen is het eerste container hostel van de stad. Gebouwd op principes van upcycling en duurzaamheid. Bij Rebel Rebel kun je ook terecht voor kano verhuur, suppen, yoga en een drankje met je tenen in het zand van het stadsstrand.

Bekijk

EM2

Plof op het terras of in de secret garden van EM2 voor een drankje, een hapje eten en een hele goede vibe. Liever thuis eten? EM2 heeft ook een drive-by. Handig! Maar kom je in de secret garden eten, dan kan het zomaar zijn dat je getrakteerd wordt op gezellige live muziek. En dat is thuis, helaas, dan weer niet het geval.

Bekijk

De Wolkenfabriek

De Wolkenfabriek organiseert Wolk Thru & Wolk About Picknicks. Een gezellige route door de Wolk, door de Suikertuin en door de Vloeivelden. Je komt op plekken die je nog niet eerder ontdekt hebt. Waar innovatieve boeren en studenten aan het pionieren zijn. En waar verschillende partijen samen bouwen aan iets nieuws. In deze prachtige omgeving is het goed toeven! En dat dus in combinatie met een picknick die met liefde en zorg is bereid. Het proviand voor de picknick krijg je mee in een knapzak. 

Bekijk

Bamboo Lodge

Waan je in de tropen op het prachtige groene terras van de Bamboo Lodge. Hier kan je terecht voor je een lekker hapje en een drankje. Tussen de meer dan 100 verschillende planten vergeet je bijna dat je midden in de stad zit. In en rond de lodge worden maandelijks verschillende workshops en seminars gegeven over allerhande onderwerpen. Wil je echt helemaal opgaan in de beleving? Dan kan je hier ook nog blijven slapen.

Bekijk

Bereikbaarheid

Met de auto: via de Suikerlaan kun je achter het Zeefgebouw parkeren.

Lopend of met je fiets: vanuit de stad volg je het Hoendiep. Aan het einde van het Hoendiep ga je over het spoor, en onder het viaduct rechtdoor. Je neemt de eerste afslag links (na de McDonalds) de Energieweg op. Daar rij je rechtdoor, totdat je bij de brug over het water bent.

Openbaar vervoer: vanaf het centraal station of het Zuiderdiep neem je buslijn 8 (stadsbus) of lijn 39 richting Surhuisterveen. Uitstappen bij halte Hoendiep/Meubelboulevard. Loop naar de Energieweg, en dan naar de brug over het water. 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief