Groninger aardbeien sorbetijs maken

Wie wordt er nou niet gelukkig van een sorbetijsje op een mooie zomerdag? En dan ook nog zelfgemaakt en met een echte Groningse tint. Met dit recept voor aardbeien sorbetijs haal je in een handomdraai de zomer in huis. Natuurlijk met de lekkerste Groningse aardbeien van Meinardi. Heerlijk als nagerecht met een toefje slagroom of om even mee af te koelen op een warme dag. Eet smakelijk!

Ingrediënten

500 gram Meinardi aardbeien
240 mililiter water
120 gram fijne kristalsuiker
1 zakje vanille suiker 
1 scheutje citroensap

Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig.

Meinardi

Bij Meinardi haal je heerlijke verse producten. Verbouwd en verwerkt in Groningen door de familie zelf. Je haalt de aardbeien bij een van de boerderijwinkels in Winschoten of Noordbroek. Of bij verschillende supermarkten in de stad. De familie Meinardi is al jaren een begrip in Groningen. Iedereen heeft wel eens aardbeien of asperges van het bedrijf gehad. De aardbeien worden vrijwel jaarrond onder gunstige omstandigheden geteeld. Lekker als tussendoortje, op een beschuitje, door de vla of yoghurt of verwerkt in heerlijk zelfgemaakt sorbetijs! Een bezoekje aan de boerderijwinkels is altijd de moeite waard.

Bereiding

Breng in een pannetje het water aan de kook en voeg, wanneer het water kookt, de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Laat de suiker in 3 minuten oplossen in het water. Haal het suikerwater van het vuur en laat helemaal afkoelen. 

Pers terwijl het suikerwater afkoelt de citroen uit, was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien, het citroensap en het suikerwater in de blender en meng tot een glad mengsel. 

Bekleed een grote ovenschaal of bakplaat (als het maar in je vriezer past) met bakpapier en verdeel het aardbeienmengsel over de ovenschaal. Hoe groter de plaat, hoe sneller het ijs bevriest. Zet het aardbeienmengsel vervolgens voor minimaal 3 uur in de vriezer (maar liever wat langer). Haal het mengsel vervolgens uit de vriezer, prak het met een vork en pureer het nogmaals in de blender. 

Geniet ervan! 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief