Koningsdag in Groningen

Koningsdag? Dat vier je natuurlijk in Groningen! Elk jaar weer wordt de stad overspoeld met tienduizenden feestgangers, gezinnen en toeristen die hier massaal de verjaardag van de Koning komen vieren. En dat is niet zo gek, want er is van alles te doen: in het Stadspark is dancefestival Kingsland, de Diepenring wordt omgetoverd tot Grachtenfestijn en natuurlijk ontbreekt ook de befaamde Vrijmarkt niet. En dan zijn er ook nog vele optredens op de Vismarkt! Dit is een greep uit alle feestelijkheden.​ Waar ga jij naartoe?

09.00 - 17.00 uur | Vrijmarkt

Geen Koningsdag in Groningen zonder de befaamde Vrijmarkt op de singels. Op de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel kun je van 09.00 tot 17.00 uur slenteren langs de talloze kraampjes en kleedjes, vol met tweedehands spulletjes.

10.00 - 17.00 uur | Kindervrijmarkt Westerhaven

De Westerkade wordt omgetoverd tot een kindervrijmarkt. De jongste feestvierders verkopen hier onder andere hun oude speelgoed en boeken.

10.00 - 21.30 uur | Mainstage Vismarkt

Op veel plekken in de stad is er (live) muziek, maar het hoofdpodium is op de Vismarkt. Ieder jaar komen er vele artiesten die de markt laten dansen. Spetterende optredens. Van nationaal tot internationaal. Voor ieder wat wils. 

Meer info

13.00 - 00.00 uur | Kingsland

Zin om lekker met de voetjes van de vloer te gaan? Het Stadspark is het decor van dancefestival Kingsland. Ieder jaar trekt het festival verschillende grote DJ's aan. Van Afrojack tot Headhunterz en Yellow Claw. Talent van eigen bodem. Maar ook fans van hiphop komen hier aan hun trekken. Van welke muziek je ook houdt, bij Kingsland sta je geen minuut stil.

Meer info

15.45 - 17.00 uur | Grachtenfestijn

Op Koningsdag is het in de héle stad feest, en dus ook op het water! Want op en rond de Diepenring wordt op Koningsdag de Grachtenparade georganiseerd. De naam doet het al een beetje vermoeden: talloze bont versierde boten en bootjes trekken dan in een lange parade door de Groningse diepenring, de grachten dus. Het is al de zesde editie van het duurzame festival. De start van de parade is bij het Ludinaterras, ter hoogte van de Ebbingebrug.

Meer info

#Koningsdag

Ontdek ook