Parkeren in Groningen

In en rondom de stad zijn genoeg plekken waar je je bolide kwijt kan. Wij zochten ze voor je uit. Ook hebben we een aantal handige links verzameld. Zo ben je altijd verzekerd van een plekje!

Parkeer gratis bij een P&R

Een bezoekje aan de binnenstad van Groningen? Dit kan ook zonder auto. Zet hem neer op een P&R terrein aan de rand van de stad en pak de speciale P&R bus naar het centrum. Parkeren op zo'n terrein is gratis en een P+R retourkaartje naar het centrum kost 6 euro (max. 5 pers.). Dit kaartje kan je kopen in de webshop van Qbuzz of in de bus zelf. Je mag je auto zo lang laten staan als je zelf wilt. Hieronder een handig overzichtje van alle P&R terreinen rondom de stad: 

  • P+R Kardinge, Kardingerplein 1. 780 plaatsen.
  • P+R Hoogkerk, Peizerweg. 1215 plaatsen.
  • P+R Haren/A28, Emmalaan 35. 825 plaatsen.
  • P+R Reitdiep, Friesestraatweg 251. 300 plaatsen.
  • P+R Meerstad, Driebondsweg. 400 plaatsen.
Lees meer

Parkeerterrein Hitachi Capital Mobility Stadion (p3)

Ook vanaf het parkeerterrein bij het stadion van FC Groningen rijden P&R bussen richting het centrum van de stad. Je krijgt hier dan (maximaal 24 uur) korting op het geldende parkeertarrief. Dit geldt alleen bij gebruik van een OV-Chipkaart. Klaar in het centrum? Pak dan weer de bus naar het parkeerterrein. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tot 21:00 uur en op zaterdagen tot 19:00 uur. 

 

Lees meer

Parkeergarages binnenstad

In het centrum van Groningen zijn verschillende parkeergarages waar de auto geparkeerd kan worden. Bij de parkeergarages van Interparking betaal je met de 'Day Trip Parking' actie 10 tot 15 euro voor een hele dag parkeren in het centrum, in Groningen kan dit bij de garages in de Haddingestraat en onder de bioscoop aan het Zuiderdiep. 

Klik hier voor het overzicht

Parkeren op straat in de stad

Naast de P&R terreinen en parkeergarages kan je de auto ook gewoon in de stad parkeren. In het centrum, of in een buitenwijk. Hier betaal je uiteraard voor.  Parkeerautomaten in de binnenstad geven geen ticket meer dat je achter de ruit legt. Parkeren en betalen gaat nu op basis van kenteken. Betalen bij deze automaten kan enkel met een bankpas, V-pay of creditcard. Ook zijn er verschillende handige apps die het voor je kunnen regelen. 

Lees meer

Parkeren van speciale voertuigen in Groningen

Om de motor, aanhangwagen of caravan te parkeren in de stad heb je geen vergunning nodig. Voor een camper mogelijk wel, afhankelijk van de afmetingen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief