Duurzaam de provincie door

Deze zomer ontdek je Groningen met een van onze roadtrips. Routes die je van het gebaande pad leiden, op avontuur langs die kleine bijzondere pareltjes waarvan Groningen er zo veel kent. Omdat we natuurlijk goed willen zorgen voor de Groningse natuur, hebben we een aantal duurzame vervoersmiddelen voor je op een rijtje gezet. Zo maak je de roadtrip nóg iets groener. Gelukkig ben je in Groningen. 

Elektrische auto

De meest voor de hand liggende duurzame optie voor je roadtrip is natuurlijk een elektrische auto. Deze manier van rijden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden: de auto's zijn gebruiksvriendelijk, kunnen steeds grotere afstanden afleggen en de oplaadpunten schieten als paddenstoelen uit de grond. Heb je altijd al eens een elektrische auto willen uitproberen? Maak dan eens gebruik van een deelauto of huur er een, er zijn genoeg plekken in Stad en Ommeland waar dat kan. Het voordeel van een deelauto is dat je alleen betaalt voor het moment waarop je hem gebruikt, ideaal dus. Ze zijn onder andere te vinden in de buurt van verschillende hubs, daar stap je makkelijk over op andere duurzame manieren van vervoer.

E-bike

De tijd dat e-bikes alleen voor zestigplussers waren is inmiddels wel voorbij. Zeker nu er ook steeds hippere modellen op de markt komen, zoals de e-fatbike. Op zo’n fiets kijkt iedereen je na. Met de meeste e-bikes kan je tegenwoordig ook grotere afstanden afleggen en dan is een beetje ondersteuning zeker niet verkeerd. Wil je de hele roadtrip op een e-bike afleggen? Check dan van tevoren goed wat de actieradius van je e-bike is. Let op: wanneer je besluit een roadtrip per fiets te doen, moet je goed opletten of je op alle wegen met je fiets mag rijden. Vaak loopt er wel een fietspad naast de weg. Of je moet een klein stukje omrijden, gewoon van het gebaande pad af. 

Elektrische scooter

Zin om met je haren door de wind door het Groninger landschap te toeren, zonder al te veel moeite te hoeven doen? Kies dan voor een elektrische scooter. De actieradius van de accu ligt vaak iets lager dan bij een elektrische auto of fiets, dus check deze voor je vertrekt. Ook voor de scooters geldt dat je niet op alle wegen mag rijden. Volg je een van de roadtrips? Ga dan af en toe even van het gebaande pad af, dan ontdek je namelijk nóg meer.

E-chopper

Als je dacht dat je er op een normale scooter al blits uitzag, dan heb je de e-chopper nog niet ontdekt. Met deze stoere scooter trek je veel bekijks. Ze zijn niet alleen stoer vanwege hun uiterlijk, maar ook omdat ze bijdragen aan een beter milieu. Je trekt stevig op, om vervolgens soepel en geruisloos de weg te verkennen. Heerlijk relaxed stuur je de elektrisch aangedreven chopper door de prachtige landschappen die Groningen te bieden heeft. Voor de lange of korte ritten. Met wie ga jij binnenkort lekker op een e-chopper door de provincie toeren?

Elektrische camper

Er is zo veel te zien op je roadtrip dat je er makkelijk een weekendje weg van kunt maken. Rondrijden en overnachten doe je duurzaam met een elektrische camper. Met dit huisje op wielen heb je alle tijd om bijzondere plekjes langs de route te ontdekken en 's avonds zet je de camper op een leuke camping in de buurt. De volgende dag ga je op je dooie gemakje weer rustig verder waar je gebleven was. En er zijn genoeg leuke elektrische campers te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van elektrische retro volkswagenbusjes? 

Groene verhuurders

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief