Leuke terrasjes in de provincie

Eisseshof | Niehove

Een stukje Java, maar dan in onze provincie. Aan tafel bij de Eisseshof proef je de rijke smaken uit Indonesië. De gerechten worden bereid met het lekkerste vlees en de beste groenten. Alles biologisch. En ook al komt de oosterse smaak van ver, er wordt zoveel mogelijk met streekproducten gewerkt. 

Lees meer

De Theefabriek | Houwerzijl

De Theefabriek is een unieke combinatie van een theemuseum, sfeervolle theeschenkerij en een geurige theewinkel. Kortom: een paradijs voor de echte theeleuten. De Theefabriek is gevestigd in de voormalige kerk en pastorie van Houwerzijl, omringd door een prachtige tuin inclusief terras waar men in het zonnetje een overheerlijk kopje thee kan nuttigen.

Lees meer
De Theefabriek | Houwerzijl

Marenland | Winsum

Van een camping, restaurant tot een jachthaven. Bij Marenland in Winsum heb je alles onder één dak. Een kano of bootje huren kan ook. Nadat je lekker een middagje op het water hebt gezeten neem je plaats op het ruime terras of in het restaurant. Tijd voor lekker eten bij De Jongens uit de Buurt. Overnachten kan op de camping, maar ook in een echte bedstee. Ontdek het ouderwetse gevoel in een modern jasje.

Lees meer

Garnwerd aan Zee | Garnwerd

Wie in een prachtige omgeving aan het water wil genieten van een hapje en een drankje, is bij Garnwerd aan Zee aan het juiste adres. Het terras bevindt zich in een schilderachtig landschap en leent zich uitstekend voor een middag of avond ontspannen in de zon. Bovendien beschikt het over een eigen haven voor vaste ligplaatsen en passanten. 

Lees meer

Restaurant de Boerderij Fraeylemaborg | Slochteren

Restaurant de Boerderij bevindt zich aan de voet van het prachtige landgoed Fraeylemaborg. Deze bijzondere locatie op één van de mooiste plekken van Groningen is uitermate geschikt voor een diner, borrel of wandeling in het bos. Met mooi weer is het terras geopend en kun je in deze chique ambiance heerlijk buiten zitten.

Lees meer

Grandcafé Restaurant Bij de Molen | Ten Post

‘Bij de Molen’ is gelegen pal naast de prachtig gerestaureerde molen de ‘Olle Widde’ aan de Eestumerweg in Ten Post. Op nog geen kwartier rijden van de stad ontdek je hier de rust van het Groningse platteland. ‘Bij de Molen’ is een sfeervol restaurant waar in de zomermaanden, wanneer het weer ons goedgezind is, op het omvangrijke terras onder de molen een hapje gegeten en een drankje gedronken kan worden.

Lees meer
Grandcafé Restaurant Bij de Molen | Ten Post

't Speulparadies | Beerta

Je kind is lekker aan het spelen en jij zit fijn op het terras. Terwijl zij van de glijbaan af gaan of staan te springen op de trampoline, geniet jij van een kopje koffie met vers gebak. Naast de vele reguliere speeltoestellen zijn er ook speciale voorzieningen voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bovendien betalen kinderen maar een euro toegang en de ouders mogen zelfs gratis naar binnen. Hier haalt zowel jong als oud hun hart op. 

Lees meer

De Rietschans | Haren

Op een idyllische locatie aan het Paterswoldsemeer, vind je De Rietschans, een veelzijdig horecabedrijf met een groot terras aan het water. De mogelijkheden zijn enorm, want De Rietschans beschikt onder andere over een á la carte restaurant met open keuken, een proeflokaal voor bier en wijn, drie bars, verschillende veranda’s en een aanlegsteiger. Laat de zomer maar komen!

Lees meer

Herberg In De Valk | Middelstum

Je voelt, ruikt en proeft de historie bij Herberg In De Valk. Daar waar vroeger paarden en koetsen in de herberg stonden, kan jij nu heerlijk dineren. Of er een feest, borrel of receptie geven. Er wordt veel gewerkt met streekproducten. Alles in een sfeervolle ambiance. Tijden van vroeger herleef je met de smaken van nu.

Lees meer

#terrasje

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief