Leuke terrasjes in de provincie

Zodra de eerste zonnestraaltjes tevoorschijn komen, is ‘een terrasje pakken’ misschien wel de nummer één favoriete bezigheid van veel Nederlanders. In Groningen barst het van de gezellige terrasjes. Niet alleen in de stad, maar ook in de provincie is het met mooi weer heerlijk toeven op het terras. Laat ook eens de drukke stadsterrassen achter je, en trek de provincie in om heerlijk tot rust te komen. Ter inspiratie zetten we een paar leuke terrasjes op een rij. 

Aan Tafel Lunch | Appingedam

Appingedam is een middeleeuws stadje met een roerige geschiedenis en inwoners die daar trots op zijn. De historie beleef je er vandaag de dag nog steeds en de beroemde hangende keukens aan het water brengen extra sfeer in de stad. Een prachtige ligging voor het bourgondische terras van lunchrestaurant Aan Tafel. In de zon, aan het water met uitzicht op de hangende keukens waan je je op vakantie in eigen land.

Lees meer

De Theefabriek | Houwerzijl

De Theefabriek is een unieke combinatie van een theemuseum, sfeervolle theeschenkerij en een geurige theewinkel. Kortom: een paradijs voor de echte theeleuten. De Theefabriek is gevestigd in de voormalige kerk en pastorie van Houwerzijl, omringd door een prachtige tuin inclusief terras waar men in het zonnetje een overheerlijk kopje thee kan nuttigen.

Lees meer

’t Ailand | Lauwersoog

Frisse zeewind maakt hongerig, dat weten ze bij ’t Ailand maar al te goed. In dit proeflokaal kun je verse vis van regionale vissers proeven, van kokkels tot oesters. Liefst met een portie huisgemaakte frites van uit de Waddenklei getrokken aardappels erbij. Een leuke bijkomstigheid: vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op de haven, de vissersboten en het zonnige Wad. 

Lees meer

Garnwerd aan Zee | Garnwerd

Wie in een prachtige omgeving aan het water wil genieten van een hapje en een drankje, is bij Garnwerd aan Zee aan het juiste adres. Het terras bevindt zich in een schilderachtig landschap en leent zich uitstekend voor een middag of avond ontspannen in de zon.

Lees meer

Restaurant de Boerderij Fraeylemaborg | Slochteren

Restaurant de Boerderij bevindt zich aan de voet van het prachtige landgoed Fraeylemaborg. Deze bijzondere locatie op één van de mooiste plekken van Groningen is uitermate geschikt voor een diner, borrel of wandeling in het bos. Met mooi weer is het terras geopend en kun je in deze chique ambiance heerlijk buiten zitten.

Lees meer

Grandcafé Restaurant Bij de Molen | Ten Post

‘Bij de Molen’ is gelegen pal naast de prachtig gerestaureerde molen de ‘Olle Widde’ aan de Eestumerweg in Ten Post. Op nog geen kwartier rijden van de stad ontdek je hier de rust van het Groningse platteland. ‘Bij de Molen’ is een sfeervol restaurant waar in de zomermaanden, wanneer het weer ons goedgezind is, op het omvangrijke terras onder de molen een hapje gegeten en een drankje gedronken kan worden.

Lees meer

Restaurant ZK86 | Zoutkamp

Dit moderne visrestaurant aan het Reitdiep is een begrip voor iedereen die van vis en garnalen houdt. Op het terras, gelegen aan de historische binnenhaven van Zoutkamp, kun je genieten van een vers visje als lunch of diner. Goed om te weten: in het weekend blijft de bar open zo lang het gezellig is.

Lees meer

De Rietschans | Haren

Op een idyllische locatie aan het Paterswoldsemeer, vind je De Rietschans, een veelzijdig horecabedrijf met een groot terras aan het water. De mogelijkheden zijn enorm, want De Rietschans beschikt onder andere over een á la carte restaurant met open keuken, een proeflokaal voor bier en wijn, drie bars, verschillende veranda’s en een aanlegsteiger. Laat de zomer maar komen!

Lees meer

Hotel Boschhuis | Ter Apel

Verscholen tussen groen en als eindpunt van een eeuwenoude beukenlaan, ligt Hotel Boschhuis. Terrasgasten worden getrakteerd op een prachtig uitzicht op het middeleeuws kruisherenklooster uit 1465. Een mooie plek om te genieten van een kop koffie en een appeltaartje na een mooie wandel- of fietstocht.

Lees meer