
Winterse Wilde Smaken Lunch
Janet Frieling en Sanne Scheltena nodigen je uit voor een Winterse Wilde Smaken Lunch, een middag volledig in het teken van culinaire eetbare wilde planten van het seizoen.
Je denkt misschien dat er in de winter weinig te oogsten valt wat wildpluk betreft. Niets is minder waar. Wij nemen jullie in deze brunch mee naar de soms 'verstopte' wilde smaken van de winter. Deze inspirerende dag begint met een kruidenwandeling in de permacultuurtuin en voedselbos van de Biotoop waarin je leert zaden en bessen van dit seizoen te herkennen en verantwoord te oogsten. Onderweg staan we stil bij verschillende kruiden en nemen we je mee in onze passie voor eetbare wilde kruiden. Welke kun je gebruiken, wat is hun smaak en welke toepassingen in de keuken zijn er.
Vervolgens genieten we samen van een uitge…
Je denkt misschien dat er in de winter weinig te oogsten valt wat wildpluk betreft. Niets is minder waar. Wij nemen jullie in deze brunch mee naar de soms 'verstopte' wilde smaken van de winter. Deze inspirerende dag begint met een kruidenwandeling in de permacultuurtuin en voedselbos van de Biotoop waarin je leert zaden en bessen van dit seizoen te herkennen en verantwoord te oogsten. Onderweg staan we stil bij verschillende kruiden en nemen we je mee in onze passie voor eetbare wilde kruiden. Welke kun je gebruiken, wat is hun smaak en welke toepassingen in de keuken zijn er.
Vervolgens genieten we samen van een uitgebreide winterse lunch aan een lange tafel in de Open Kas. Kleed je warm aan. Wij zorgen in ieder geval voor een vuurtje, warme drankjes en soep. Na afloop van deze dag krijg je een uitgebreide pdf met informatie over wilde planten van het seizoen, recepten en andere inspiratie.
Wanneer
- Zondag 30 november 2025 10.30 - 15.30 uur
Prijzen
- € 75,00