Kerkje Harkema

Tussen de weilanden in het aloude Middag-Humsterland, tussen Aduard, Den Ham en Fransum, staat het kerkje Harkema dat eigenhandig werd gebouwd door de boer Albert Harkema.

Neem alvast een kijkje

Rond 1960 begon hij met het uitgraven en het vergroten van de gracht rondom zijn kloosterboerderij en bouwde er een miniatuurversie van een ko…

Rond 1960 begon hij met het uitgraven en het vergroten van de gracht rondom zijn kloosterboerderij en bouwde er een miniatuurversie van een kop-hals-romp boerderij, als onderkomen voor de eenden. Daarna besloot hij er een kerk bij te bouwen. De bouw van de kerk duurde 13 jaar. De 12.000 bakstenen haalde hij uit België en het orgel uit IJhorst. Na de bouw van de kerk besloot boer Harkema er ook nog een theehuis bij te bouwen in de stijl van de kloosterkerk in Aduard. Het theehuis en/of het kerkje zijn geschikt voor huwelijksvoltrekkingen, feestjes/barbecues, vergaderingen en teambuilding. Ook is het geschikt om mooie huwelijks-foto's te maken. Het kerkje en theehuis worden wordt omringt door een aantal grachten met verschillende bruggen, zoals een ophaalbrug, stenen boogbrug en een draaibrug. In het water rondom de kerk staan onder andere nog twee nagebouwde miniatuurtorens. Zomers is het een heerlijke rustplaats voor fietsers die vanaf Garnwerd of die vanaf de stad Groningen komen. Ook is er voldoende parkeermogelijkheden voor auto's.  U bent welkom op ons terras voor een kop koffie en een heerlijke punt appeltaart. 

Openingstijden

  • Elke maand op de 1e zondag van de maand 09.00 - 12.00 uur

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief