Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie.

Highlights

15 - 25 aug: Noorderzon

Pura Vida

31 aug: Pura Vida

Petruskerk pieterburen

Orgelconcerten

Alle evenementen

   

Wat zoek je

Sorteer op:

1021 resultaten

zondag 25 augustus

Test jouw kennis tijdens de grote UIT-in-Groningen-pubquiz. Hoeveel weet je nou écht van stad en Ommeland? Of kom luisteren naar onze muziek en flits weg in de photobooth!
Cultureel festival

zondag 25 augustus

‘Zeevrouwen de Musical’ vertelt het verhaal van vijf vrouwen met vijf verschillende karakters, die af worden gesloten van hun bron, de Zee. Een musical vol humor en drama en verrassende ontknopingen!
Musical of Show

zondag 25 augustus

‘It’s two AM’ is een project van Anieta Bloem en Menno Bouter. Anieta Bloem zingt en schrijft haar eigen teksten.
Muziek overig

zondag 25 augustus

De Bauke Mollema Tocht is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber. Er zijn 4 afstanden 200, 125, 85 en 65 km. Alle afstanden vertrekken vanuit de stad Groningen en voeren door het schitterende landschap van Groningen.
Sportevenement

zondag 25 augustus

Rauwe, snoeiharde, losbandige punk/metal.
Pop en Rock

25 augustus, 31 augustus en 1 september

Schilderclub "De Kwasten" uit Nieuwolda nodigt je uit voor de opening van haar jaarlijkse tentoonstelling van schilder- en tekenwerk van haar leden.
Tentoonstelling

zondag 25 augustus

Elf dagen lang is festival Noorderzon het hoogtepunt van de culturele zomer in Groningen. Elk jaar in augustus strijkt een bonte verzameling podiumartiesten en kunstenaars neer in het sfeervolle Noorderplantsoen.
Cultureel festival

t/m 27 oktober

De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm, en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld?
Tentoonstelling

t/m 29 september

Vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder. Sporen van immigranten zijn overal te vinden en migratie is van alle tijden. Wat beweegt mensen om hun thuisland te verlaten? Kiezen zij bewust voor Nederland? Of voor Groningen?
Tentoonstelling

zondag 25 augustus

De opera La Traviata van Giuseppe Verdi uitgevoerd in een grote boerderij op het Groninger Hogeland.
Opera

zondag 25 augustus

Op 23, 24 en 25 augustus strijkt Middeleeuws Winschoten wederom neer in het Stadspark van Winschoten. Drie dagen lang worden bezoekers getrakteerd op een omgetoverd, sfeervol Stadspark. Vele duizenden bezoekers weten jaarlijks hun weg naar het festival te vinden.

Het park is volledig gevuld met een Middeleeuws & fantasy markt en verschillende kampementen. Naast alle aanwezige acteurs nemen ook veel bezoekers de moeite om verkleed richting het festival te gaan. Hierdoor ademt alles de Middeleeuwse sfeer.

Er is echter nog veel meer te beleven tijdens het festival. Zo zijn er talloze muziekoptredens die ook door het gehele park plaatsvinden, op een podium of simpelweg in een veld. Enkele namen van optredende bands en artiesten zijn The Dolmen, Sunfire, Shireen, Sassenachs, De Soete Inval en nog veel meer. Ook muziekliefhebbers kunnen hun hart dus ophalen op het festival.

Ook de markt is verre van doorsnee te noemen. Kramen met namen als Metal Man Ed, Zwaardenkoning, De Steencirkel en Anastasia zijn er te vinden. Verwacht hier dus geen markt met groenten, fruit en sokken maar laat je verrassen!

Last but not least is de aanwezige Steampunk Area. De organisatie heeft in samenwerking met de Dutch European Steampunk Convention een wondere wereld naar het Stadspark gehaald. Kijk je ogen uit wanneer de Steam Punk groep tijdens één van hun tijdreizen neerstrijkt tijdens Middeleeuws Winschoten, met special guests uit onder andere de Verenigde Staten, Rusland, Japan, Nieuw Zeeland en nog veel meer landen!

Tickets zijn in veel varianten verkrijgbaar, allen via de website van het evenement: www.middeleeuws-winschoten.nl. Mis het niet!

Cultureel festival

t/m 25 augustus 2020

Het werk van vijftien fotografen van de Fotosalon van Noorderlicht is tot eind 2019 te zien in een mooie fotowandelroute in Lauwersoog.
Wandeltocht

t/m 3 november

Leesplankjes, schoolplaten, de plak en de pechvogel; bekende voorwerpen uit de geschiedenis van ons onderwijs. In de 19e eeuw kreeg het onderwijs de vorm die we nu nog kennen. De tentoonstelling Terug naar School laat deze ontwikkeling zien.
Tentoonstellingen

zondag 25 augustus

Het grootste Internationale Folk en Seasongsfestival van Europa vindt ieder jaar plaats in het laatste weekend van augustus in Appingedam!
Muziekfestival

t/m 15 september

Het verhaal van het Oost-Groningse volk dat, aan het einde van de wereld en ver weg van de grote mensenmassa’s, zijn eigen gepassioneerd bestaan leidt.
Theater overig

zondag 25 augustus

Azië is dichterbij dan je denkt! Breng een avontuurlijk bezoek aan Pasar Malam Azië, de mooiste Oosterse festivals voor een gezellige dag uit. Iedereen is welkom op dit kleurrijke 3-daagse evenement vol beleving.
Cultureel festival

t/m 29 september

Het Maisdoolhof in Meerstad is bijna drie voetbalvelden groot en telt maar liefst vier km aan paden. Genoeg ruimte voor speurneuzen om lekker rond te dwalen.
Overige buitensport

t/m 21 september

De provincie Groningen kent een schat aan oude volksverhalen, die veel vertellen over de geschiedenis van het gebied en het landschap. Het project Spinbarg brengt een aantal van deze verhalen op een eigentijdse manier tot leven. In de tentoonstelling staan 11 kijkkasten waarin verhalen worden vormgegeven door Groningse kunstenaars, animatoren, filmmakers en componisten.

Foto: Verdronken dorp - Sarah Pannekoek

Tentoonstellingen

t/m 31 augustus

Deze zomer maakt galerie with tsjalling: voor de vierde keer een selectie van werken uit de stockvoorraad. Werken uit eerdere tentoonstellingen en werken die nog niet eerder in de galerie te zien waren.
Tentoonstellingen

t/m 1 september

DOT Dome Cinema is het enige fulldome 3D-koepeltheater in Nederland en één van de slechts twintig 3D-koepeltheater in de hele wereld. In de adembenemende filmzaal worden spectaculaire fulldome shows, live planetarium shows en hun eigen “homemade” fulldom
Film

t/m 29 september

Marloes Buigel-Boering schildert het Groningse landschap. Ze is graag te vinden bij Punt van Reide, Breebaartpolder, Nieuwe Statenzijl en de Dollard. Thema: Groninger Landschap door het oog van de schilder...
Tentoonstelling

t/m 29 september

Het eeuwenoude wierdenlandschap, het mooie dorp Termunterzijl en de wadden vormen het decor voor een beeldengroep die op de grens staat van het land en de zee en de verbinding uitbeeldt tussen de geschiedenis en de toekomst.
Tentoonstelling

t/m 3 november

Het portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) van de hand van Martinus van Grevenbroeck hangt weer in volle glorie op 'zijn' de Borg Verhildersum.
Tentoonstelling

t/m 27 oktober

Deze expositie bevat bijzondere kunst die gemaakt is tijdens de afsluiting van de Lauwerszee in mei 1969. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Fokke de Groot de Lauwersmeer Hymne 2019 ''Parel van het Noorden'' gecomponeerd. 
Tentoonstelling