Ga toch fietsen in Oldambt

Ga toch fietsen in Oldambt en ontdek het gebied van de eindeloze graanvelden en de ambachtelijke producten. Hieronder lichten we vier bijzondere routes door deze regio uit. Misschien lopen ze wel langs je voordeur, of misschien kom je op bijzondere plekken waar je nog nooit was geweest. Dus haal de fiets uit de schuur en ga op ontdekkingsreis door Oldambt. 

Beleefroute de Graanrepubliek | 58 km.

Met deze 58 kilometer lange fietsroute ontdek je het gebied van de eindeloze graanvelden. Je waant je door verschillende soorten landschappen. Langs de Waddenzee en door de polder, en van weelderige dorpjes tot de langste fietsbrug van Europa. In sommige delen voelt het alsof je de enige op de wereld bent en ben je ver weg van de bewoonde wereld. Maar er zijn op andere delen ook genoeg plekken om even uit te rusten en wat lekkers te halen bij een lokale ondernemer. 

Lees meer

Fiets via hub: de afwisseling van het Oldambt | 54 km.

Met deze route ervaar je hoe water, natuur, landbouw en bebouwing allemaal een eigen plek hebben in het landschap van Oldambt. De voormalige invloed van de zee is hier ook in terug te zien. Zo kom je langs voormalig zoute rivier de Pekel A, verschillende historische plaatsen die kenmerkend zijn voor hun schansen, de Westerwoldse Aa, de kwelders van de Dollard en de Groningse stuwwallen. Een route waar zoet en zout water elkaar afwisselen. 

Lees meer

Lekker Oldambt | 22.6 km.

Tijdens deze fietstocht kom je langs de meest smaakvolle plekken in Oldambt. Langs appel-, peren- en kersengaarden, een nostalgische boerderij en een echte graanjenever stokerij. Neem iets lekkers mee voor onderweg of voor thuis, of pak even een rustmomentje op een van de locaties. Lekker genieten van streekproducten, met liefde gemaakt en bereid.

Lees meer

Natuurrijke slaperdijken | 43.9 km.

Fiets langs de natuurrijke ‘slapende’ dijken van Groningen en zie hoe ze tot leven komen. Deze route gaat door het Groningse akkerbouwlandschap langs de kust en over de dijken die ons al eeuwen beschermen tegen het water. Door de jaren heen verloren deze dijken langzaamaan hun functie als directe zeewerende dijk, maar ze zijn nog steeds duidelijk zichtbaar als groene linten in het landschap. Tegenwoordig dienen ze dan ook als toevluchtsoord voor verschillende vogels. Dus kijk goed om je heen, want misschien spot je ze wel tijdens de fietstocht. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief