Ga toch fietsen in Waddenland

Ga toch fietsen in Waddenland en ontdek het gebied van de prachtige uitzichten en ongerepte natuur. Hier fiets je op de grens tussen land en zee. Hieronder lichten we vier bijzondere routes door deze regio uit. Misschien lopen ze wel langs je voordeur, of misschien kom je op bijzondere plekken waar je nog nooit was geweest. Dus haal de fiets uit de schuur en ga op ontdekkingsreis door Waddenland.

Rijkdom zover het oog reikt | 30.5 km.

Tijdens deze fietsroute maak je kennis met het rijke verleden van Noord-Oost Groningen. Vandaag de dag is die rijkdom nog overal zichtbaar, voelbaar en tastbaar. Je start deze route bijvoorbeeld bij de Menkemaborg. Hier ontdek je hoe de Groningse adel leefde in de 17e en 18e eeuw. Of stop even bij Boerderijwinkel Goudgewas en proef hoe dit gebied perfect is voor de productie van (h)eerlijk voedsel door de rijke kleigronden. Naast een rijk verleden wordt dit gebied ook gekenmerkt door de rijke natuur, veel ruimte, licht, prachtige vergezichten, en natuurlijk het Wad. Met deze route ervaar je het allemaal.

Lees meer

Ripperda Route | 49.6 km.

Maak kennis met Maarhuizen, Enne Jans Heerd en Johan Willem Ripperda. De wierde Maarhuizen is een kleine, maar grootse plek rond boerderij Enne Jans Heerd. Deze zomer staat Maarhuizen in het teken van de Groninger jonker Johan Willem Ripperda. Een schelm? Een vreemde snoeshaan? Hoe Ripperda (1682-1737) door zijn tijdgenoten werd aangeduid weten we niet, maar zeker is dat hij geen gemiddelde Groninger jonker was. Sanne Meijer heeft een mooie fietsroute samengesteld die je meeneemt langs sporen van deze jonker. De route start bij Enne Jans Heerd. 

Lees meer

Kinderfietsroute Zoutkamp | 14.2 km.

In en rondom Zoutkamp is een toffe fietsroute uitgezet voor kinderen. De route is onderdeel van Kinderfietsroutes, een platform met meerdere leuke routes in de provincie. Tijdens een tocht van ongeveer 14 kilometer kunnen ze de inwoners helpen om verschillende mysteries op te lossen. Onderweg moeten opdrachten gedaan worden om letters te verzamelen, waarmee de code gekraakt kan worden. Oplossing gevonden? Dan mag je door naar het volgende level. Let's go!

Lees meer

Tuinenpracht in Waddenland | 26.1 km.

In Waddenland vind je veel mooie tuinen om doorheen te struinen. Deze route brengt je langs een aantal prachtige plekken waar je (vooral in de zomermaanden) volop kan genieten van de verschillende geuren en kleuren. Je fietst langs de volgende tuinen: Domies Toen, de Waddentuin van het Zeehondencentrum in Pieterburen, de Notoares Toen in Eenrum, De Kloostertuin in Kloosterburen en de borgtuin van Landgoed Borg Verhildersum. De perfecte fietsroute voor tuin- en groenliefhebbers. 

Lees meer

Picknickroute om Bedum | 23.9 km.

Neem een lekkere picknick mee en stap op de fiets. Bekijk in Bedum de Walfriduskerk met de scheefste toren van Nederland en fiets over de paadjes door de uitgestrekte akkers en weilanden. Trap langs grote boerderijen uit de 19e eeuw en moderne duurzame boerenbedrijven. Om de paar kilometer staat er een picknicktafel waar je kunt genieten van wat lekkers uit je mand. Of neem gewoon plaats in het gras en geniet van het gezelschap van nieuwsgierige koeien. Je lege picknickmand vul je tijdens je route gewoon weer aan met al het lekkers van het land. Overal vind je namelijk stalletjes langs de weg waar bewoners en bedrijven lokale producten verkopen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief