Kerst cadeautips voor een gezellig avondje

Bij de Groningen Store vind je alles voor een gezellige avond. Van spelletjes en puzzels tot lekkers voor tijdens het spelen. De leukste cadeautjes voor een gezellige avond komen 'gewoon' uut Grunn.

Kersttrui – vanaf € 22,99

Groningers houden wel van kerst, maar niet van teveel poespas. Ho Ho Ho eens eem! Ze houden ook wel van een gebreide trui, maar niet van dat gekriebel. Daarom printen we dit breipatroon gewoon op een lekkere zachte sweater. De trui is in het rood, groen en zwart verkrijgbaar.

Bekijk

Puzzels en spellen – vanaf € 4,99

Niets is leuker dan een avond vol spelletjes en puzzels met de hele familie. Er zijn een heel aantal spelletjes en puzzels met een Groningse twist. Speel een potje memory of maak een puzzel van een van de iconen van de regio.

Bekijk

Bonbons – € 15,99

Er gaat niets boven de smaak van chocolade. Een vertrouwde smaak die nooit verveelt. Deze heerlijke bonbons zijn gebaseerd op de smaken van likeuren van desitilleerderij Hooghoudt uit de stad. Ze hebben de smaken sinaasappel, citroen-kaneel, heidehoning, vanille-abrikoos, steranijs en koffie-cacao.

Bekijk

Groninger kaas jong belegen – € 10,99

Zeg je Nederland, dan zeg je kaas. En wie dacht dat alle kaas in Nederland uit Alkmaar kwam heeft het mis; ook in Groningen kunnen we een lekker kaasje maken. Deze jong belegen Groninger kaas is heerlijk voor op de borrelplank. Lekker in combinatie met een beetje Groninger mosterd.

Bekijk

Martinitoren kaars – Vanaf € 12,50

Deze Martinitoren kaars is handgemaakt naar het model van de Martinitoren. Een Alchemilla koolzaadwas Martinitoren kaars is gemaakt van 100% pure koolzaadwas, puur natuur van het land. De kaars is gekleurd met natuurpigment en ruikt heerlijk dankzij de biologische etherische oliën. Het perfecte cadeau voor de wintermaanden.

Bekijk

Chocoladerepen – € 6,95

Chocoladerepen met een Groninger twist. Wie smelt er niet van? Proef de eigenzinnige witte chocolade met Aaierbal, pittige pure chocolade met Waddenzout of de wonderlijke melkchocolade met Oude wijvenkoek. Laat het je smaken, deze knotsgekke en zalige repen.

Bekijk

Moj lemonade – € 3,50

Proef de natuur in de lemonade van MOJ. De smaken van de drankjes zijn puur. Zonder overbodige toevoegingen of teveel suiker. Enkel de smaken van geperst fruit, kruiden, een beetje rietsuiker en licht koolzuurhoudend water. Het resultaat mag er wezen.

Bekijk

Saakje's bakvorm - € 35,00

Misschien heb je het lekkers van Saakje het Bakmeisje al wel eens langs zien komen. Ze maakt de lekkerste zoete gerechten. Saakje bedacht ook dit handige bakblik. Dit cakeblik verdeelt je cake namelijk in punten, waardoor je deze rond kunt leggen op een plateau en er een taart van kan bouwen. Wel zo handig als een ronde vorm niet in de oven past.

Bekijk

Droge worst uut Grunn – € 4,99

Van oudsher had iedere streek, stad of dorp in het Noorden zijn eigen droge worst. De lekkerste is natuurlijk die uit Groningen. De hoeveelheid kruidnagel en het feit dat hij nét wat zachter is dan de andere droge worsten maakt hem extra lekker. Ideaal om te serveren bij een borrel.

Bekijk

Chocolade mollebonen – € 5,99

Een traditioneel Groningse delicatesse in een jasje van chocolade. Een molleboon is een geroosterde, licht gezouten paardeboon. Vroeger werd dit veel gegeten in de stad Groningen. Daarom worden de Stadjers ook weleens Molleboon genoemd. Samen met de chocolade een bijzondere combinatie van smaken. 

Bekijk

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief