Festival Hongerige Wolf

Programma

Programma

Slapen

Slapen

Vervoer

Vervoer

Eenvoudig ongerept en grondvestelijk vernieuwend: festival Hongerige Wolf. Waar kunst, muziek en avontuur samenkomen in een magische setting met aardse gronden en weidse vergezichten. Ontdek 12 t/m 14 juli sprankelende performances en unieke exposities verpakt in een dorpse sfeer. Laat je verrassen en verbinden tijdens dit festival dat je honger naar creativiteit stilt.

"EENVOUDIG ONGEREPT EN GRONDVESTELIJK VERNIEUWEND"

Van verjaardag tot volwassen festival

Van een bescheiden verjaardagsfeest op eigen grond tot een groots festival dat na ruim 10 jaar nog altijd springlevend is. In 2010 smeedden Sanne den Adel en Ruth Weites samen een briljant plan voor het ultieme festival. Ruth droomde van een knus en gezellig feest ter ere van haar 30e verjaardag. Het idee was geboren: het festival zou plaatsvinden in het pittoreske geboortedorp van Ruth, Hongerige Wolf, waar zelfs haar ouderlijk huis en achtertuin als decor dienden. De vonk van enthousiasme en creativiteit, raakte al snel de harten van vrienden, collega's, lokale ondernemers en de hele gemeenschap van Hongerige Wolf. En zie daar, vandaag de dag is het uitgegroeid tot een volwassen festival, maar het heeft nog altijd die onmiskenbare charme die het vanaf het prille begin kenmerkte.

Lees meer

Dorpse sfeer

Voor een vredig dorp als Hongerige Wolf, ademt de naam toch een behoorlijk tegenstrijdige betekenis. Het dorp is een plek waar je geniet van de serene schoonheid van het Groningse ommeland, en waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Het dorp verwelkomt natuurliefhebbers, rustzoekers en kunstenaars en is een warme deken van gezelligheid en gemoedelijkheid. Het ritme van het leven wordt hier nog bepaald door de veranderende seizoenen, met de prachtige kleuren van de goudgele graanvelden in de zomer. En als je nieuwsgierig bent naar de oorsprong van de naam van het dorp, hoef je alleen maar een van de inwoners, oftewel de Hongerige Wolven, te vragen. Zij zullen je zeker een boeiend antwoord geven, want er circuleren verschillende theorieën in het dorp.

Intieme acts in ruimtelijk land

Festival Hongerige Wolf is er voor iedereen, of je nu een wolf of een welp bent, een ochtendmens of een avondmens, een natuurliefhebber of een nachtbraker. Laat je meevoeren door een scala aan boeiende activiteiten en entertainment. Verken het Schapenveld, ontspan te midden van de rustgevende bomen in het Ambonezenbosje, en geniet van een buitenmuseum met het rustgevende gefluister van bladeren en de verkwikkende geur van het bos om je heen. Dans in prachtige bloementuinen van de lokale bewoners of laat je betoveren door theateroptredens met de zilte zeelucht en de weidse Waddenzee als sfeervolle achtergrond.

Programma

Programma

Tijdens Festival Hongerige Wolf zijn er natuurlijk ook veel bijzondere acts. Een aantal namen die je kunt bewonderen op dit festival zijn: Imaginarium, PARRA.DICE, Bowl, Challem, Astronaut, XA4, TAXITAXI, Shoom en Alamo Race Track. Die laatste staat hier op de foto en is een bijzondere naam uit het programma. Deze band heeft namelijk een plaat heeft gemaakt over de Oost-Groningse roots van de zanger en gitarist Ralph Mulder. Verder is er natuurlijk ook dans, theater, film, beeldende kunst, natuurexcursies en een kinderprogramma. Daar zitten wellicht minder bekende namen tussen, maar ook zeker de moeite waard!

Ontdek het hele programma

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief