Wadlopen naar Ameland

Wadlopen naar Ameland, een sportieve tocht van 4 uurtjes, ongeveer vijftien kilometer voor de sportieve en fitte deelnemers.

De oversteek naar Ameland behoort tot één van de zwaardere oversteken Deze tocht is ongeveer 14 km en duurt 4 uur waarvan het eerste gedeelte over de zeedijk gel…

De oversteek naar Ameland behoort tot één van de zwaardere oversteken Deze tocht is ongeveer 14 km en duurt 4 uur waarvan het eerste gedeelte over de zeedijk gelopen wordt na een pauze wordt het wad betreden en omdat de tocht tot één van de zwaardere oversteken hoort vraagt deze tocht vragen om een groot uithoudingsvermogen en dus moeten de deelnemers goed getraind zijn. Een groot deel van de tocht loopt u over stevige zandbanken; maar ook passeren we de glibberige paadjes in de landaanwinningswerken, het kust dal dat meestal nog onder water staat, slikvelden waar u soms tot aan de knieën in wegzakt en er moeten een of meer geulen worden doorwaad. Soms staat het water dan tot kniehoogte, maar het gebeurt ook wel dat we tot borsthoogte door het water moeten. De oversteken zijn altijd tochten waarbij van de wal naar het eiland wordt gelopen. Aankomst na de tocht naar Ameland is op de “Oerderduin” waar we richting het strand gaan en in de Noordzee de deelnemers zich schoon kunnen maken. Afhankelijk van het tijdstip van de wadlooptocht heeft u vervolgens dus nog de rest van de dag op het eiland aan uzelf. Er wordt terug gevaren met een eigen ( door de organisatie ) boot die door de organisatie geregeld wordt of er wordt terug gevaren met de veerdienst. 

Wanneer

  • Dagelijks t/m 30 september 2024 05.00 - 14.00 uur

Prijzen

  • € 32,50

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief