Tapas van wilde bessen en zaden

Janet Frieling en Sanne Scheltena nodigen je uit voor een Tapas van Wilde Bessen & Zaden, een dag volledig in het teken van culinaire eetbare wilde planten van het seizoen.

Deze inspirerende dag begint met een kruidenwandeling in de permacultuurtuin en voedselbos van de Biotoop waarin je leert zaden en bessen van dit seizoen te herkennen en verantwoord te oogsten. Onderweg staan we stil bij verschillende kruiden en nemen we je mee in onze passie voor eetbare wilde kruiden. Welke kun je gebruiken, wat is hun smaak en welke toepassingen in de keuken zijn er.

Vervolgens genieten we samen van een uitgebreide tapas menu aan een lange tafel in de Open Kas. De tafel is gevuld met meerdere zoete en hartige gerechtjes en drankjes op basis van wilde zaden en bessen. Na afloop van deze dag krijg je een uitgebreide pdf met informatie over wilde planten van het seizoen, recepten en andere inspiratie.

Wanneer

  • Donderdag 11 september 2025 10.30 - 15.30 uur

Prijzen

  • € 75,00

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief