Kinghorn de Brede Boerderij

De doelgroep waar Kinghorn zich op richt is een brede doelgroep. Van kinderen in de basisschoolleeftijd tot de bejaarde medemens en alle leeftijdscategorieën daar tussenin, kortom: iedereen die hulp nodig heeft kan terecht op deze boerderij. 

Neem alvast een kijkje

Locatie

Tolweg 10
9914 TA Zeerijp
Plan je route

Op Kinghorn is er sprake van een breed concept omdat het mogelijk is om een zo breed mogelijke doelgroep te bedienen. Hier is bewust voor geko…

Op Kinghorn is er sprake van een breed concept omdat het mogelijk is om een zo breed mogelijke doelgroep te bedienen. Hier is bewust voor gekozen omdat Kinghorn een afspiegeling wil zijn van de maatschappij, uiteindelijk zal iedereen op een gegeven moment ook weer terug keren in de maatschappij. Dit betekent dat Kinghorn, naast zijn cliënten, ook deze maatschappij naar binnen haalt. Dit wordt vorm gegeven door de kinderboerderij, een deel van de horecahoek (namelijk het erfterras) en natuurlijk het winkeltje, op gezette tijden open te stellen voor publiek. Voorbijgangers (fietsers, wandelaars, toeristen) kunnen in alle rust een bezoekje brengen aan de kinderboerderij en/of het winkeltje en, indien zij dit wensen, even uitrusten op het terras onder het genot van een versnapering. Dit biedt voor cliënten de mogelijkheid om de bezoekers te ontmoeten, een praatje te maken of te bedienen op het terras, de kinderen een rondleiding te geven op de kinderboerderij of de producten te verkopen in het winkeltje. 

Ook zullen de cliënten onderling natuurlijk (veel) contact hebben. Ze zullen veelal samenwerken en daardoor leren om naar elkaar te luisteren, elkaar te waarderen en te respecteren, kortom: sociaal vaardig(er) worden. Dit alles uiteraard onder begeleiding van professionele begeleiders. Uit bovenstaande kan geconcludeerd worden dat Kinghorn op iedere vraag een passend antwoord heeft. 

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief