Ga toch fietsen in Eemsdelta

Ga toch fietsen in Eemsdelta en ontdek het gebied van de Dollard, zilte kleibodems en de wind die door je haren waait. Hieronder lichten we vier bijzondere routes door deze regio uit. Misschien lopen ze wel langs je voordeur, of misschien kom je op bijzondere plekken waar je nog nooit was geweest. Dus haal de fiets uit de schuur en ga op ontdekkingsreis door Eemsdelta. 

Altijd wind mee! | 24.4 km.

Met deze route heb je zelf in de hand of je wind mee hebt. Je kan hem namelijk beide kanten op volgen. Waait er een westelijke wind? Pak dan de trein vanaf station Groningen en stap uit bij Stedum. Volg de route en fiets onder andere langs wierdedorpje Eenum, Appingedam en Delfzijl. Toch een oostelijke wind? Reis dan vanaf station Groningen door naar station Delfzijl en fiets de route andersom. Dus hoe je het ook wendt of keert, jij hebt altijd de wind in de rug.

Lees meer

Made in Eemsdelta | 40.1 km.

Uit Eemsdelta komen bijzondere, mooie en markante mensen, en pure producten. Deze route staat in het teken van alles wat ‘Made in Eemsdelta’ is. Van een schilder die tot in de perfectie fruit op het doek tovert tot heks van het Wad, en van heerlijke appels tot de zuiverste zuivel. En weet jij al wat het wonder van Scheemda is? Ontdek het tijdens deze tocht. 

Lees meer

Vers uit Eemsdelta | 57.1 km.

Lekker genieten van alles wat het boerenland te bieden heeft, dat kan tijdens deze fietsroute. Haal bijvoorbeeld iets bij een stalletje langs de weg, of direct op het erf van de boer in een van de vele boerderijwinkels. Of stop even voor een pauze bij een markt of restaurant. Zo proef je hoe uit de mineraalrijke en zilte kleibodem van Eemsdelta heerlijk pure producten voortkomen. De route start en eindigt bij Borgtuin en Theeschenkerij Op Ewsum.

Lees meer

Rondje Termunterzijl | 37.1 km.

Volg deze route rondom beschermd dorpsgezicht Termunterzijl. Dit dorpje, ook wel bekend als ‘Ziel’ in het Gronings, is erg in trek bij toeristen. Bezoekers kunnen hier genieten van het uitzicht vanaf de dijk of een van de musea bezoeken. En even verderop ligt het prachtige natuurgebied de Punt van Reide. Stap dus snel op de fiets en ontdek deze mooie omgeving.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief