Ga toch fietsen in Midden-Groningen

Ga toch fietsen in Midden-Groningen en ontdek het groenblauwe hart van de provincie. Fiets langs waterplassen, moerassen en dorpsbossen. Hieronder lichten we vier bijzondere routes door deze regio uit. Misschien lopen ze wel langs je voordeur, of misschien kom je op bijzondere plekken waar je nog nooit was geweest. Dus haal de fiets uit de schuur en ga op ontdekkingsreis door Midden-Groningen.

Ontdek cultuur in Midden-Groningen | 31.4 km.

Verken de rijke cultuur van Midden-Groningen tijdens deze fietstocht langs molens, kerken, musea en een prachtige borg. Midden-Groningen heeft talloze musea. Vaak zijn ze opgericht door verzamelaars, zoals het Brandweermuseum of het Schaatsmuseum. Je vindt er enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld de buschauffeurs bij het Busmuseum of de smid bij de Historische Scheepswerf Wolthuis. Ze delen hun passie graag met je. Sommige musea liggen iets van de route af, kijk daarom even op de kaart wat je niet wilt missen.

Lees meer

Ode aan de molen | 52.4 km.

Waar zouden we zijn zonder de molens? Deze route komt langs acht mooie polder- en korenmolens. Even buiten Slochteren lijkt het wel klein Kinderdijk. Aan de Groenedijk staan drie poldermolens vlak bij elkaar, bedoeld om het land droog te malen. Zeker in het weekend draaien de molens regelmatig en kun je binnen een kijkje nemen. Onder in de molen van Kolham kan je even een pauze nemen bij het rustpunt

Lees meer

Fietsen door de Veenkoloniën | 23.8 km.

Beleef de oude veenkoloniale structuren met deze mooie route van het Kieldiep naar het Zuidlaardermeer. Kiel-Windeweer is een prachtig beschermd dorpsgezicht. Hier zie je de veenkoloniale opzet van het dorp nog in volle glorie terug, met historische bruggetjes en veel boerderijen langs het water.

Lees meer

Langs de mooiste kerken | 54.9 km.

De een noemt ze bakens van stilte, rust en bezinning, de ander roemt de robuuste uitstraling en weer een ander vind dat ze samen één groot museum zijn. Groningen staat bekend om de goed bewaard gebleven kerken. Deze fietsroute doorkruist bijna de hele gemeente, van het mooie witte kerkje in Westerbroek, de imposante kruiskerk in Noordbroek tot de Koepelkerk in Sappemeer.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief