Gratis randprogrammering Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is het jaarlijks muziekfestival waar menig muziekliefhebber al maanden naar uitkijkt. Ook als je geen kaartje hebt weten te bemachtigen, valt er veel muziek te ontdekken want de randprogrammering is minstens net zo divers als de hoofdprogrammering. En het voordeel is dat je daar geen kaartje voor nodig hebt! Wij laten je zien waar je de kleinere, gratis podia kunt vinden en wat daar te beluisteren valt.

Grunnsonic | Woensdag t/m vrijdag

Verschillende locaties in de binnenstad – Grunnsonic is het showcasefestival van Groningse acts dat tegelijk en in samenwerking met Eurosonic plaatsvindt in de binnenstad van Groningen. De programmering van Grunnsonic bestaat geheel uit acts uit de provincie. Hierdoor bieden POPgroningen en ESNS lokale acts de kans om zich de presenteren aan zowel een groot publiek als de aanwezige professionals. Klik op lees meer voor het programma, toegang is gratis.

Lees meer

Noord X ESNS | Woensdag t/m vrijdag

The Social Hub - NOORD is de plek voor de Noord-Nederlandse popcultuur tijdens ESNS. Een unieke samenwerking om de ontwikkeling van de noordelijke makers en acts in de hiphop- en popcultuur te stimuleren. Hier kun je genieten van verschillende showcases, panels en workshops. Nieuwsgierig naar de talenten uit Drenthe, Groningen en Friesland? Kom dan zeker even langs en bekijk de acts. Klik op lees meer voor het programma, toegang is gratis.

Lees meer

Eurosonic Air | Donderdag t/m zaterdag

Grote Markt - Eurosonic Air is het grootste en meest centrale podium van het festival. De festivaltent op de Grote Markt is niet te missen en voor iedereen toegankelijk. Ook dit jaar vind je er een afwisselende line-up. Van Eurovisie Songfestival vertegenwoordiger Joost tot Roxeanne Hazes, The Vices en Karsu. Dit de plek waar je moet zijn als je zonder ticket toch van de Eurosonic-gekte wilt proeven. Klik op lees meer voor het programma, toegang is gratis.

 

Lees meer

Platosonic | Donderdag t/m zaterdag

Plato – Plato en Coffee-Company staan traditiegetrouw vol met acts die op het Eurosonic Noorderslag festival spelen. Maar liefst 43 acts komen 20 minuten spelen. Net als voorgaande jaren is de toegang gratis, maar vol=vol. Klik op lees meer voor het programma, toegang is gratis.

Lees meer

The European Poster Explosion | Woensdag t/m zaterdag

Pictura - Van muziek genieten doe je niet alleen met je oren, maar ook met je ogen. Kom tijdens het festival zeker langs bij The European Poster Explosion in Pictura. Hier kun je geweldige muziekposters, art prints en andere merchandise uit heel Europa bewonderen. Alle posters zijn originele stukken en gemaakt in samenwerking met muzikanten en muziekpodia. De meeste zijn te koop, dus wie weet kun je er nog een uniek exemplaar op de kop tikken voor thuis. Van 13:00 tot 18:00, entree is gratis

Lees meer

Roze Zaterdag Talentroom - Vrijdag

The Social Hub – Op vrijdag geeft Roze Zaterdag Groningen een feestje en hosten ze de Talentroom in The Social Hub. Samen met Spot TV staat de avond in het teken van de Roze Zaterdag, waarbij verschillende acts live spelen en plaatsnemen in de Spot Studio. Klik op lees meer voor het programma, toegang is gratis.

Lees meer

Pinguïn radio showcases | Woensdag t/m vrijdag

De Drie Gezusters - 3 dagen, 10+ podia, 250 bands en 3 zussen. Kom binnen bij De Drie Gezusters en verdwaal tussen alle podia. De 'podia' worden gehost door opleidingsprogramma's, managers en boekers die vinden dat hun act moet worden voorbereid op de volgende stap: ESNS. Neem een kijkje en ontdek allerlei acts die je anders nooit gezien zou hebben. Klik op lees meer voor het programma, toegang is gratis.

Lees meer

Jagersonic | Zaterdag

Vera – Jagersonic is het festival der liefde! Kom gezellig langs met je vrienden en beleef hier een festijn met positieve vibes. De acts van dit jaar zijn The Sha-La-Lee's, Anita van de Rapsodies, Arson en nog veel meer. Klik op lees meer voor het programma, toegang is gratis.

Lees meer

Stille strijd | Elke dag

AKerkhof – Naast al het feestgedruis is het soms goed om letterlijk en figuurlijk stil te staan. Op het Akerkhof staat een bijzonder beeld van een ineengedoken jongen. Het beeld, getiteld Stille Strijd van kunstenaar Saskia Stolz, vraagt aandacht voor jongeren met mentale problemen en hoopt het gesprek rondom depressie en zelfdoding onder jongeren op gang te brengen. Je kunt het standbeeld van 15 tot 29 januari bekijken.

Lees meer

Marshall Showcase | Donderdag

Blokes - Bij blokes vier je samen met Marshall het beste talent uit het Verenigd Koninkrijk. De artiesten die gaan optreden zijn: The Dream Nails, The Meffs, Hotel Lux en King Nun. De optredens zijn op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. De bands touren voortdurend door Europa, dus zorg ervoor dat je erbij bent tijdens de Marshall showcase. Klik op lees meer voor het programma, toegang is gratis.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief