Hongerige Wolf

Aards. Weids.

Eenvoudig ongerept en grondvestelijk vernieuwend: festival Hongerige Wolf. Waar kunst, muziek en avontuur samenkomen in een magische setting met aardse gronden en weidse vergezichten. Ontdek 12 t/m 14 juli sprankelende performances en unieke exposities verpakt in een dorpse sfeer. Laat je verrassen en verbinden tijdens dit festival dat je honger naar creativiteit stilt.

Een uniek en vernieuwend festival

Hongerige Wolf staat bekend om een breed en origineel programma. Het belangrijkste uitgangspunt is kwaliteit en het bieden van een podium aan jong talent. Een geweldige plek voor artiesten om te experimenteren en inspirerende samenwerkingen aan te gaan. Anna van Houwelingen, artistiek leider van het festival, nodigt artiesten en kunstenaars expliciet uit om hun voorstelling of kunstwerk een plek te geven in het landschap: "Zodra artiesten net zo enthousiast worden als wij en deze prachtige omgeving onderdeel maken van hun voorstelling of kunstwerk, ontstaat er iets unieks". Hoewel het programma officieel is onderverdeeld in muziek, theater, dans, film, literatuur en beeldende kunst, komen in veel optredens meerdere disciplines samen. Zelfs de jongste festivalgangers worden niet vergeten, want er is een speciaal kinderprogramma en aparte camping nabij het kinderveld ingericht voor gezinnen.

Dorpse sfeer

Voor een vredig dorp als Hongerige Wolf, ademt de naam toch een behoorlijk tegenstrijdige betekenis. Het dorp is een plek waar je geniet van de serene schoonheid van het Groningse ommeland, en waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Het dorp verwelkomt natuurliefhebbers, rustzoekers en kunstenaars en is een warme deken van gezelligheid en gemoedelijkheid. Het ritme van het leven wordt hier nog bepaald door de veranderende seizoenen, met de prachtige kleuren van de goudgele graanvelden in de zomer. En als je nieuwsgierig bent naar de oorsprong van de naam van het dorp, hoef je alleen maar een van de inwoners, oftewel de Hongerige Wolven, te vragen. Zij zullen je zeker een boeiend antwoord geven, want er circuleren verschillende theorieën in het dorp.

Eenvoudig ongerept en grondvestelijk vernieuwend

Van verjaardag tot volwassen festival

Van een bescheiden verjaardagsfeest op eigen grond tot een groots festival dat na ruim 10 jaar nog altijd springlevend is. In 2010 smeedden Sanne den Adel en Ruth Weites samen een briljant plan voor het ultieme festival. Ruth droomde van een knus en gezellig feest ter ere van haar 30e verjaardag. Het idee was geboren: het festival zou plaatsvinden in het pittoreske geboortedorp van Ruth, Hongerige Wolf, waar zelfs haar ouderlijk huis en achtertuin als decor dienden. De vonk van enthousiasme en creativiteit, raakte al snel de harten van vrienden, collega's, lokale ondernemers en de hele gemeenschap van Hongerige Wolf. En zie daar, vandaag de dag is het uitgegroeid tot een volwassen festival, maar het heeft nog altijd die onmiskenbare charme die het vanaf het prille begin kenmerkte.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief