Zummerbühne: muziek en theater in het Groninger landschap

Ripperda

Een leugentje om bestwil moet kunnen, toch? Maar wat als dit leugentje ver strijkende gevolgen heeft... In Ripperda speelt de Groningse Bert Visscher de rol van de in 1682 geboren Johan Willem Ripperda. Een berooide baron die geboren werd in Oldehove en opgroeide in Winsum. Johan Willem Ripperda heeft het met slimheid en bravoure vanuit de Groninger klei geschopt tot minister van Spanje en zelfs legerofficier in Marokko. Met mediterraanse muziek voert een 27-koppig orkest en een 40-koppig koor met muzikanten uit alle windstreken je mee door de roemrijke geschiedenis van de familie Ripperda. Waar eindigt de waarheid en begint de leugen?

 

''On-Groningse bravoure, zoals we ze in Groningen niet vaak zien''

Weergaloos samenspel

Zummerbühne is een initiatief van acteur Marcel Hensema en componist Reinout Douma. Dankzij het programma Toukomst van Nationaal Programma Groningen kon Zummerbühne vorig jaar beginnen met een fantastische voorstelling. Ripperda is hun tweede voorstelling, en gelukkig zeker niet de laatste. De komende drie zomers kan je in ieder geval nog genieten van een voorstelling in het Groninger landschap. En genieten doe je zeker. Alsof de voorstelling zelf nog niet verbazingwekkend genoeg is, word je keer op keer verbluft door de locatie. Zittend op de tribune wijkt je blik af en toe even van het toneel, om de natuur om je heen te bewonderen. En dankzij de ligging is zelfs de wandeling van en naar je auto een feestje. Een weergaloos samenspel, wat je zelden ergens anders meemaakt. De voorstelling speelt ieder jaar op een andere locatie, met een nieuw verhaal. Maar wel altijd in samenwerking met de Groningers. Zo spelen er in de voorstelling altijd professionele acteurs en musici, maar zijn er ook altijd amateurs uit de regio die meespelen. Wie weet sta je zelf volgende zomer dus wel op de planken. 

Vervoer

Voor 10 euro word je vanaf Station Groningen rechtstreeks met een snelbus naar Ripperda gebracht en weer terug. De bus vertrekt elke voorstellingsdag om 19:00 vanaf het station en zorgt dat je om 23:59 weer terug bent in Groningen. Goed voor het milieu en geen stress over files of parkeren. Tickets voor de bus koop je op de website.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief