Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Dreams of Others, audiovisuele lichtinstallatie

Locatie

NP3 | RE:Search:Gallery
Hofstraat 21
9712JA Groningen
Plan je route

Reserveer tickets

Audiovisuele lichtinstallatie Dreams of Others
van Aiar Collective en Federico Murgia

Tentoonstelling: 14 December – 2 March *
Open: Don - Zat 13.00 – 17.00 hrs.
en op afspraak

* Wintersluiting 23 Dec - Jan 8

Dreams of Others was een live performance, een multi-sensorische ervaring aangestuurd door de hersenen dat heeft plaatsgevonden o…

Audiovisuele lichtinstallatie Dreams of Others
van Aiar Collective en Federico Murgia

Tentoonstelling: 14 December – 2 March *
Open: Don - Zat 13.00 – 17.00 hrs.
en op afspraak

* Wintersluiting 23 Dec - Jan 8

Dreams of Others was een live performance, een multi-sensorische ervaring aangestuurd door de hersenen dat heeft plaatsgevonden op 7 december in NP3 | RE:Search:Gallery. Het publiek volgde een slapende performer die verbonden was met een elektro-encefalografie (EEG). Haar gemeten hersenactiviteit werd live getransformeerd in een real-time droomlandschap. Deze door het brein aangestuurde generatieve compositie moduleerde de slaapfasen tot een droomkoepel, een fysiek landschap van licht en geluid. De performance onderzocht de rol van herinneringen bij het vormgeven van onze identiteit en percepties, waarbij de nadruk werd gelegd op het actieve proces van geheugenconsolidatie tijdens de slaap, vooral tijdens de REM-slaap, de fase van dromen. Het samenspel van licht en geluid weerspiegelt de waargenomen slaapfasen en biedt het publiek een meeslepende reis in het slapende brein.

Het gegenereerde droomlandschap van deze openingsperformance is door de kunstenaars en neurowetenschappers getransformeerd in een immersieve audiovisuele lichtinstallatie.

Aiar Collective + Federico Murgia brengen de interdisciplinaire expertise uit de hedendaagse muziek, immersieve lichtinstallaties en neurowetenschappen samen. Als kunstenaars en neurowetenschappers met artistieke doelstellingen richten ze zich op het transformeren van het intieme van hersenenactiviteiten tot een publieke ervaring, die samenkomen in een spel van licht en geluid.

Prijzen

  • Gratis

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief