Dollardfestival

Hoe wordt slib uit de Dollard verwerkt tot dijken? Welke wadvogels vind je in het Dollardgebied? En hoe ziet een monster van het wad eruit onder de microscoop? Tijdens het Dollardfestival ontdek je de antwoorden op deze vragen. Tijdens deze leuke dag gaan ouders en kinderen op avontuur.

Locatie

Bezoekerscentrum Dollard
Dallingeweersterweg 30
9947 TB Termunten
Plan je route

Aanmelden

Kom op zondag 15 september naar Bezoekerscentrum Dollard voor het jaarlijkse Dollardfestival en ontdek de bijzondere natuur in dit gebied.

Wadvogels en zeehonden spelen de hoofdrol tijdens het Dollardfestival. In het Dollardgebied vind je de meest bijzondere wadvogels en er zijn regelmatig zeehonden te zien!

Ga naar de vogelkijkhut aan de rand van polder Breebaart en streep de soorten vogels die je daar ziet af op de kaart van Groninger Wadvogels. Wie weet spot je de zeearend! Bespied de zeehonden vanachter de speciale zeehondenkijkwand. Op het festivalterrein bij het bezoekerscentrum zijn de hele dag activiteiten te beleven. Ook zijn er korte wandelingen uitgezet met langs de route telescopen en verrekijkers. Kortom: er is veel leuks te doen! Ga jij ook mee op ontdekkingstocht?

Wanneer

  • Zondag 15 september 2024 11.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief