Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Joanna Paszkiewicz - Allebei

Locatie

Raamgalerie De Prachtvink
Platinalaan 505
9743GZ Groningen
Plan je route

Reserveer tickets

Van 1 tot en met 31 maart 2024 exposeert Joanna Paszkiewicz, kunstenaar uit Lewenborg, een werk in gemengde techniek ‘Allebei’in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

‘Allebei’ is een werk uit 2024, a4-formaat op papier. Paszkiewicz gebruikte pastelkrijt, potlood en acrylverf. Een grote …

Van 1 tot en met 31 maart 2024 exposeert Joanna Paszkiewicz, kunstenaar uit Lewenborg, een werk in gemengde techniek ‘Allebei’in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

‘Allebei’ is een werk uit 2024, a4-formaat op papier. Paszkiewicz gebruikte pastelkrijt, potlood en acrylverf. Een grote ‘X’ vorm staat boven een grijs blok met daarin een gele en een roze cirkel. Het beeld is gelaagd. De X staat in contrast met de cirkels door materiaal: krijt versus verf, achtergrond: wit versus grijs en strakheid: de poten van de X waaieren uit, de cirkels hebben een duidelijke contour. Hoewel de X en de cirkels geen relatie met elkaar aan lijken te gaan vormen ze een geheel. Paszkiewicz speelt met opzet met de vormentaal van het internationaal bekende spelletje boter-kaas-en-eieren en tilt die naar een abstract niveau, waarin esthetiek en een statement samengaan in een pamfletachtig werk.

Joanna Paszkiewicz (1941) is journalist, dichter, kunstenaar geboren in Warschau en woonachtig in Lewenborg. Zij heeft tal van publicaties in het Pools en Nederlands op haar naam staan. Momenteel schrijft ze voor De Lewenborger, KLADBLOK en Bez Wierszówki, een Pools journalistiek tijdschrift. Sinds 1988 is ze actief als beeldend kunstenaar en exposeert geregeld in Groningen en omstreken. Haar werk kenmerkt zich door een sterk grafische inslag, letters en sjablonen.

De raamgalerie is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23:00 uur is de galerie verlicht.

Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

Prijzen

  • Gratis

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief