Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Ritzo bij Riemer

Ritzo ten Cate vertelt Q&A-style over zijn roman Donkerder, gebaseerd op de jeugdverhalen van daklozen - daar waar het écht mis ging

Neem alvast een kijkje

Ritzo ten Cate (Assen, 1977) loopt zijn nieuwsgierigheid, verwondering en opwinding achterna en doet daar iets mee. Vanaf zijn zestiende leidt…

Ritzo ten Cate (Assen, 1977) loopt zijn nieuwsgierigheid, verwondering en opwinding achterna en doet daar iets mee. Vanaf zijn zestiende leidt dat tot ondernemingen en initiatieven. In 2013 zette hij de daklozenwandelingen van Groningen op en leerde zo een andere kant van de samenleving kennen. Van de daklozen leerde hij meer dan tijdens zijn academische studies, onder andere dat je kwetsbaar opstellen leidt tot verbinding: een les die hij dagelijks in zijn werk met groepen toepast. De laatste jaren maakt hij steeds meer ruimte voor zijn werk als kunstenaar. Hij maakte bijvoorbeeld een fotoserie rondom smartphone-verslaving die wereldwijd viraal ging en schreef Donkerder, een roman gebaseerd op de jeugdverhalen van daklozen, die de basis vormde voor het winnen van de Nationale Onderwijsprijs. Met Levenswerk onderzoekt hij hoe je zo kunt leven dat je op elk moment klaar bent voor en vrede kunt hebben met de dood. Dat klinkt misschien wat heftig, maar het geeft hemzelf en anderen een fijne basis voor het leven. Ondanks de zwaarte van de thema’s in zijn werk, is Ritzo hoopvol en is hij eigenlijk vooral bezig om de wereld samen leuker, blijer, mooier en beter te maken.


Vanavond vertelt Ritzo over zijn werk en zijn boek. Je kunt vragen stellen, zijn boek kopen en in de pauze onder meer genieten van onze overheerlijke koffie, gezet van eigen-gebrande bonen.

Daarna gaan we verder met de Nederlandse literatuur in bredere zin: boekverkoper Hans Loeve zal vertellen over de meest interessante recente Nederlands boeken. Ook een aantal mustreads uit het klassieke genre zullen aan bot komen. Elke bezoeker krijgt aan het einde van de avond een keur aan informatie mee: boekenleggers, catalogi, een gratis boek en meer.

Al met al een avond om niet te missen, dus meld je vooral aan!

Prijzen

  • € 10,00

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief