Historische Scheepswerf Wolthuis Sappemeer

De Historische Scheepswerf Wolthuis uit 1690 is één van de oudste scheepswerven in de provincie Groningen. De werf toont de bezoekers hoe men vroeger houten en ijzeren schepen bouwde, met gebruikmaking van authentieke gereedschappen en machines.

Locatie

Historische Scheepswerf Wolthuis
Noorderstraat 308
9611 AT Sappemeer
Plan je route

Historische Scheepswerf Wolthuis, Sappemeer.

De Historische Scheepswerf Wolthuis (www.historischescheepswerf.nl) uit 1690 is één van de oudste scheepswerven in de provincie Groningen. De werf is ingericht in de staat van begin 20e eeuw. De authentieke machines en de destijds gebruikte scheepsbouwmethodes worden gedemonstreerd of kunnen worden bekeken middels een videotour. In een permanente expositie kan men aan de hand van werktuigen, tekstborden en geluiden het bouwproces volgen. In het bezoekerscentrum kan een keuze worden gemaakt uit de welvoorziene winkelvoorraad of kan de nautische bibliotheek worden geraadpleegd, onder het genot van een kop koffie of frisdrank.                                                                             

De openingstijden zijn op dinsdag en donderdag van 09:00 tot 16:00 uur en van april t/m. september ook op zaterdag van 13:00 tot 16:30 uur.

Prijzen

  • Volwassenen € 3,50 Groepen op aanvraag.
  • Kinderen € 1,00
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN

Toegankelijkheid van deze locatie

Voor uitgebreide toegankelijkheidsinformatie kijk op http://www.toegankelijkgroningen.nl

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief