10 leuke cadeauwinkels in Groningen

Of je nou op zoek bent naar een cadeau voor je tudebekje, je moeder of voor jezelf; de leukste items komen 'gewoon' uut Grunn. De stad zit vol met leuke hebbedingetjes om cadeau te geven. Wij hebben alvast een greep uit de leukste cadeauwinkels van Groningen voor je op een rijtje gezet.

Marc's

Munnekeholm 16 - Het hele jaar door verkopen ze bij Marc's vazen, schalen, borden, lampen, beelden en meubels. Zowel antiek als nieuw en altijd gemaakt met eerlijke materialen. Hier slaag je als je op zoek bent naar de meest unieke, grappige en mooie cadeaus Je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Kun je niet wachten tot de feestdagen? Marc’s heeft de traditie om de laatste drie maanden van het jaar de winkel om te toveren tot een heus kerstparadijs. De uitgerekende kans om heel veel leuke kerstballen te scoren.

Lees meer

Het Kadocafé

Folkingestraat 22 - Het Kadocafé is, zoals de naam al doet vermoeden, een cadeauwinkel in het midden van de Folkingestraat. Achter in de winkel vind je het oogappeltje ‘De Theekast van Groningen’ met meer dan 400 soorten thee. De winkel is een walhalla voor de theeleut en de liefhebber van Groninger streekproducten. Wie geef jij ‘Swienekeutels’ of ‘De Droom van Groningen’ cadeau?

Lees meer

Your Fashion Finds

Folkingestraat 43 - Bij binnenkomst word je verwelkomt door heerlijk ruikende geurblokjes en prachtige gekleurde items. Je kunt hier terecht voor de mooiste ‘Fashion Finds’ zoals sieraden, accessoires en tassen. Maar ook voor andere cadeautips kun je hier terecht. Denk bijvoorbeeld aan leuke kaarsen, kandelaars, droogbloemen en kaartjes om je interieur mee op te fleuren. Iets moois gevonden? Ze pakken het cadeautje graag voor je in met sierlijke lintjes en frutsels.

Lees meer

Favourites Concept Store

Folkingestraat 52 - Als je dan toch op cadeautjesjacht bent, dan moet je ook echt even een kijkje nemen in Favourits Concept Store. Je kunt hier oneindig veel inspiratie opdoen en lekker rondneuzen. Van woonaccessoires en sieraden tot kerstballen in de vorm van een Espresso Martini. Een winkel om je ogen uit te kijken en een tikkeltje hebberig van te worden.

Lees meer

Walhalla

Nieuwe Ebbingestraat 38 – In de nieuwe Ebbingestraat vind je de kleurrijke winkel ‘Walhalla’. Een bonte verzameling van woonaccessoires, kimono’s, tassen en prachtige spullen van lokale makers zoals Roeks Rariteiten, Hegdehog and Balloon, en Good Vibez Itd. De kaarsen en slingers worden handgemaakt in het atelier achter de winkel. Kun je geen genoeg krijgen van lokale ondernemers? Iedere maand krijgt een andere lokale maker hier de kans om achter in de winkel een verkoopexpositie te houden.

Lees meer

SARI Butik

Zwanestraat 5 – Dit schattige cadeauwinkeltje is gevestigd in de Zwanestraat. SARI staat voor essentie of kern in het Indonesisch. Butik is een Indonesische knipoog naar boutique en batik. Hier kun je terecht voor cadeautjes met een geluksmomentje, zoals ze het zelf zeggen. Iets leuks voor je interieur, vrolijke kleding, sieraden en nog veel meer. Daar wil je toch even binnenkijken?

Lees meer

Ascoli

Folkingestraat 5 - Op zoek naar een cadeau voor iemand die wel wat kleur kan gebruiken? Wanneer je binnenloopt bij Ascoli kun je er niet omheen. Overal waar je kijkt zie je leuke gekleurde gadgets en hebbedingetjes. Van grappige keukensnufjes tot unieke badeendjes en van vrolijke bekers tot opvallende lampen. Je koopt hier altijd een origineel cadeau. 

Lees meer

WAAR

Vismarkt 14 - Heb jij een groen hart, maar wil je toch een aardigheidje geven? Kies dan voor een cadeau met een mooi verhaal. Bij WAAR koop je betere en bewuste cadeaus. Uitwasbare wattenschijfjes, recyclebare boterhamzakjes en onbespoten kamerplanten. Hier vind je niets dat niet fairtrade, lokaal geproduceerd, eco- en/of biologisch is.

Lees meer

Lily & Rose

Folkingestraat 7 –  Op zoek naar een cadeau voor een serviesliefhebber? Dan ben je bij Lily & Rose aan het juiste adres. Je vindt hier ontelbaar veel leuke mokken en andere servieswaren van Emma Bridgewater tot aan Blond Amsterdam. Maar ook de heerlijk geurende kaarsen van Yankee Candle liggen hier voor je klaar. Met welke geur ga jij iemand verrassen?

Lees meer

Leuk & Lekker

Grote Kromme Elleboog 8 – De winkel Leuk & Lekker is er voor de echte Bourgondiër. Je kunt hier heerlijk rondsnuffelen en proeven. Er is hier van alles: olijfolie, kruiden, pesto, pasta, olijven, tapenades, sauzen, wijnen en nog veel meer andere lekkernijen. Ook kun je hier terecht voor kookboeken, vijzels, glaswerk en servetten. Als je hier slaagt valt je cadeau letterlijk en figuurlijk in de smaak.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief