7x interieurwinkels in Groningen

Regen, wind en kou: de charme van de herfst. Tijd om onder een dekentje op de bank te kruipen. Het liefst met kaarsjes aan en een grote mok met warme thee. Maar nu we wat vaker binnen zitten, kan het zijn dat je een beetje uitgekeken raakt op je interieur. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Hier lees je welke interieurwinkels je niet wilt missen.

BIEN

Oosterstraat 54 – Lichte kleuren gecombineerd met stoere, robuuste vormen. BIEN is er voor iedereen die houdt van de natuurlijke uitstraling en de materialen van de Scandinavische woonstijl. De merken die je hier vindt zijn voornamelijk van Nederlandse en Scandinavische bodem. Ga er gerust eens langs. Al is het alleen maar om inspiratie op te doen. Maar de kans is klein dat je zonder aankoop de winkel uitstapt. Naast woonaccessoires vind je hier namelijk ook musthaves voor je garderobe. Win-winsituatie, toch?

Bekijk
Bien

J&Z Handmade

Folkingestraat 36 – Je waant je in het Midden-Oosten als je J&Z Handmade binnenstapt. Deze woonwinkel staat bomvol unieke, handgemaakte woonaccessoires. Zeker op donkere dagen zijn de kleurrijke oosterse lampen een vrolijke toevoeging aan je interieur. Verder vind je er glaskunst, zeep, keramiek, mozaïek en kelimtapijten. En rond de kerstperiode verkopen ze ook mondgeblazen kerstballen. Daarmee heb je gegarandeerd een unieke kerstboom in huis.

Bekijk

Laif & Nuver

Rode Weeshuisstraat 7 – Rustige natuurtinten met hier en daar een opvallende twist. De ene keer is het een felle kleur, de andere keer een ongewone vorm. Stijlen van over de hele wereld komen samen in de sfeervolle soulstore Laif & Nuver. Bij binnenkomst kijk je je ogen uit. Overal zijn gezellige hoekjes gecreëerd en alles is te koop. Van kussens tot schilderijtjes en van lampen tot planten: genoeg om je hele huis een make-over te geven. En het leuke is; de winkel bestaat uit meerdere verdiepingen. Dubbel zoveel moois om tussen rond te neuzen dus.

Bekijk

Søstrene Grene

Grote Markt – ‘Hygge’ betekent zoiets als ‘gezelligheid’ en dat is precies de sfeer in deze winkel. Bij een bezoek aan Søstrene Grene stap je even uit de drukte van de stad. Met klassieke muziek op de achtergrond kun je in alle rust rondkijken tussen alle spulletjes. De producten zijn zelf ontworpen en op een duurzame, eerlijke manier geproduceerd tegen een betaalbare prijs. Elke week zijn er weer nieuwe producten te bewonderen bij Søstrene Grene. Grote kans dat iets wat je vandaag koopt, morgen niet meer in de winkel ligt.

Bekijk

Woonzooi

Zwanestraat 27 – Mooimakers. Zo worden de woonaccessoires bij Woonzooi genoemd. En die zijn er bij Woonzooi in verschillende soorten en maten. Van kleurrijke vazen en kussens tot tijdloos servies in neutrale tinten. Voor ieder interieur is er wel iets te vinden. Ook bijzonder: je kunt er boeketten van zijdebloemen op maat laten maken. Zo heb je altijd een ‘verse’ bos bloemen op tafel staan. Zonder moeite, ook wel eens fijn.

Bekijk

Dille & Kamille

Grote Kromme Elleboog 18-20 – Natuurlijke eenvoud. Dat is waar het bij Dille & Kamille om draait. Je vindt hier tijdloze artikelen van natuurlijke materialen. Zodra je de winkel binnenstapt, voelt het alsof je je in een grote huiskamer begeeft. Overal staan leuke hebbedingetjes. Niet alleen woonaccessoires, maar ook keukenspullen, speelgoed, badproducten en tuingereedschap bijvoorbeeld. En thee; Dille en Kamille is trots op haar eigen theelijn. Die vind je, samen met verschillende keukenkruiden, bij de keukenbalie. Vraag gerust advies en kom proeven.

Bekijk

Hoekje Design

Verlengde Visserstraat 1 – Toe aan iets nieuws, maar geen zin om hier veel geld aan uit te geven? Kijk dan eens bij Hoekje Design. Deze interieurwinkel is gespecialiseerd in designmeubelen, vintage spullen en verlichting. Je kunt hier heerlijk rondneuzen tussen vintage eyecatchers voor je interieur. Het leuke aan tweedehands shoppen is dat het duurzaam is. En je hebt altijd iets unieks in huis. Dat is fijn thuiskomen.

Bekijk

Groningen in huis

Wil je een stukje Groningen in je interieur? Bij de Groningen Store vind je unieke Groningse woonaccesoires. Maak het gezellig in huis met een kaars van de Martinitoren of verrijk je interieur met het iconische Peerd van Ome Loeks.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief