Vintage shoppen in Groningen

Toe aan een nieuwe look of een ander interieur, maar geen geld of geen zin om een gloednieuw designerstuk aan te schaffen? Of misschien ben je op zoek naar een specifiek stuk vinyl voor op je oude platenspeler? Tweedehands biedt de uitkomst voor iedereen die duurzaamheid en authenticiteit verkiest boven het massaal geproduceerde. Vintage lovers kunnen hun hart ophalen in Groningen, want de stad telt tientallen winkels waar gedragen kleding, gebruikte meubels en andere spulletjes te koop zijn. Hier zetten we een aantal leuke tweedehands winkels voor je op een rij.

Van Gisteren Vintage

Oosterstraat 59 - Bij Van Gisteren Vintage ben je op je plek als je zoekt naar vintage kleding. Van hoeden tot jassen en van broeken tot accessoires. Het authentieke pand in de Oosterstraat ademt nostalgie. Voorheen zat hier een klassieke bruidsmodezaak gevestigd, waarvan het karakter is behouden. Als je hier vandaag de dag binnenstapt, lijk je je in een tijdscapsule te bevinden. Met prachtige (aan)kleding, karaktervol behang en unieke paskamers.

Lees meer

Tien - Vintage Store

Steentilstraat 13 - De Steentilstraat is een vintage winkel rijker: Tien. Vintage kleding voor een tientje! Unieke items voor unieke prijzen. In plaats van bij te dragen aan de wegwerpcultuur, vind je hier unieke kledingstukken van goede kwaliteit, die je nog jarenlang kunt dragen. Tien is het zusje van ‘ONDER de LINDE’, gevestigd aan de Steentilstraat 15.

Lees meer

Onder de Linde

Steentilstraat 15 - ONDER de LINDE is al 10 jaar een begrip in Groningen en daarmee één van de oudste vintage zaken van Stad. De unieke vintage vondsten worden met aandacht geselecteerd. Dat zie je terug in de originaliteit en kwaliteit van de collectie. Kledingstukken die in datzelfde straatje passen kunnen ook worden verkocht bij deze winkel. 

Lees meer

Hoekje Groningen

Verlengde Visserstraat 1 - In een prachtig authentiek pand wat vroeger diende als smederij vind je nu Hoekje Groningen. Een vintage winkel gespecialiseerd in designmeubelen, vintage en verlichting waar je heerlijk kan rond neuzen. Je vindt er altijd wel weer iets nieuws en wellicht ga je er met een unieke vondst vandoor. 

Lees meer

Stardust

Carolieweg 13 - Voor goede en betaalbare vintage kleding uit de jaren ’80 en ’90 ben je bij Stardust aan het juiste adres. Voor de remade vintage collectie werkt Stardust samen met een aantal zeer gedreven ateliers en Groningse ontwerpers. Hierdoor heeft de winkel altijd originele items in de rekken hangen. Naast vintage en remade vintage vind je er ook een aantal nieuwe merken.

Lees meer

Fietslab

Travertijnstraat 12 – Bij een vintage winkel denk je misschien niet meteen aan fietsen, maar Fietslab Groningen is een heuse vintage fietsenwinkel. Hier kan je terecht voor toffe tweedehands racefietsen. De fietsen worden bij Fietslab helemaal opgeknapt en weer tot iets moois gemaakt. Ze proberen nieuwe dingen te doen en verder te denken om uiteindelijk de best mogelijke racefietsen te maken.

Lees meer

LILOS vintage

Oude Kijk in 't Jatstraat 50 - Vintage kleding van hoge kwaliteit, daarvoor kan je terecht bij LILOS Vintage. En hier hoef je niet door bergen met kleding te zoeken naar de parels. De kleding die je bij LILOS vindt is namelijk stuk voor stuk speciaal geselecteerd en de winkel is heel overzichtelijk. Dat maakt het natuurlijk wel moeilijker kiezen tussen al het moois!

Lees meer

Niemansland

Flemingstraat 3 - Laat je verrassen in een doolhof waar je in elke hoek een vintage topstuk aantreft. Vintage, design, kunst, industrieel, lampen, meubels, reclame, curiosa, bouwmaterialen en allerlei leuke, originele en gekke spullen: de verzameling is niet in een paar woorden te beschrijven. Aankopen bij Niemansland doe je aan de Flemingstraat 3, via e-mail, Facebook of door simpelweg een belletje. 

Lees meer
Niemansland

Recessie

Oude Kijk in't Jatstraat 54 - Recessie is een kledingwinkel in Groningen die gespecialiseerd is in gedragen kleding uit de jaren '60, '70 en '80. Ook voor galakleding en kleding voor thema-feesten kun je hier terecht. Recessie is al meer dan 10 jaar een begrip in Groningen. Naast een vaste collectie met truien, t-shirts, broeken en jassen, worden ook regelmatig nieuwe artikelen toegevoegd.

Lees meer

Vintage Kroy Classic Wear

Oude Kijk in 't Jatstraat 35 - Vintage Kroy Classic Wear is een vintage, retro en tweedehands kledingwinkeltje. Voor een paar cowboylaarzen, een stoere leren jas of een neppe bontjas ben je hier aan het juiste adres. Niet alleen voor dames, maar ook voor heren is het assortiment zeer divers. Je verwacht het niet als je voor de deur van dit kleine winkeltje staat.

Lees meer
Kroy Vintage Classic Wear

Klinkhamer Antiek

Folkingestraat 48-50 - Klinkhamer is een gigantische antiek-, curiosa- en platenzaak waar je terecht kunt voor de meest uiteenlopende dingen. Reclameblikken, schedels, ansichtkaarten, keramiek, LP’s, speelgoed, verlichting, sieraden, glaswerk: je kun het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Klinkhamer. Kun je even niet vinden wat je zoekt? Vraag het de gebroeders Veenstra, en ze kruipen in alle hoeken en gaten om van alles tevoorschijn te toveren.

Lees meer

Find

Damsterdiep 42 - Bij Find vind je exclusieve tweedehands designer, merk en vintage dameskleding. Dagelijks wordt de collectie aangevuld met nieuwe mooie en unieke items. Find is gevestigd in een monumentaal pand aan het Damsterdiep.

Lees meer
Find

Stiefbeen en Zoon

Ulgersmaweg 147 - Onderweg naar een dure bouwmarkt of meubelwinkel?  Wellicht loont het om eerst even langs 'Stiefbeen' te rijden. Hier vind je praktisch alles voor in en om het huis, zowel nieuwe als gebruikte goederen en zowel voor particulieren als (horeca)ondernemers. Anders dan bij de meeste andere tweedehands meubelzaken, hebben ze hier vaak partijhandel voor horeca. Ideaal! 

Lees meer

Appel & Ei

Oosterstraat 25 - Appel & Ei speelt al meer dan 15 jaar een grote rol in de branche van tweedehands kleding. Een plek waar mode- en milieubewuste klanten hun voormalige favoriete kleding omzetten in euro's. Zo help je je medemens en het milieu door het recyclen van kleding.

Lees meer
Appel & Ei

Naast bovenstaande vintage shops is Mamamini al jarenlang een begrip in de Groningse kringloop scene. De winkel heeft meerdere vestigingen verspreid door de stad en dus veel keus in tweedehands meubels, spulletjes, kleding, tassen, schoenen, riemen en andere accessoires. Kringloopwinkel GoudGoed laat een selectie van mooie topstukken aan de vintage speurneuzen over. GoudGoed is veel goedkoper dan de meeste vintage winkels en met een beetje geluk ga je voor een schijntje met een goedgevulde tas naar huis. In het GoudGoed Atelier worden handgemaakte producten ontworpen en gemaakt. Hiermee wordt naast unieke designerstukken gewerkt aan een beter milieu doordat materialen ge-upcycled of recycled worden.
 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief