Vintage shoppen in Groningen

Toe aan een nieuwe look of een ander interieur maar geen geld of geen zin om een gloednieuw designerstuk aan te schaffen? Of misschien ben je op zoek naar een specifiek stuk vinyl voor op je oude platenspeler? Tweedehands biedt de uitkomst voor iedereen die duurzaamheid en authenticiteit verkiest boven het massaal geproduceerde. Vintage lovers kunnen hun hart ophalen in Groningen, want de stad telt tientallen winkels waar gedragen kleding, gebruikte meubels en andere spulletjes te koop zijn. Hier zetten we een aantal leuke tweedehands winkels voor je op een rij.

Onder de Linde

Onder de Linde

Onder de Linde

Steentilstraat 15 - Bij Onder de Linde vind je een combinatie van unieke vintage, goede kwaliteit tweedehands kleding, schoenen en accessoires. Ooit ergens een overmoedige aankoop gedaan? De winkel is blij met inbreng van jouw goede kwaliteit (merk)kleding.

Lees meer

Fietslab

Travertijnstraat 12 – Bij een vintage winkel denk je misschien niet meteen aan fietsen, maar Fietslab Groningen is een heuse vintage fietsenwinkel. Hier kan je terecht voor toffe tweedehands racefietsen. De fietsen worden bij Fietslab helemaal opgeknapt en weer tot iets moois gemaakt. Ze proberen nieuwe dingen te doen en verder te denken om uiteindelijk de best mogelijke racefietsen te maken.

Lees meer
Stardust

Stardust

Stardust

Carolieweg 13 - Voor goede en betaalbare vintage kleding uit de jaren ’80 en ’90 ben je bij Stardust aan het juiste adres. Voor de remade vintage collectie werkt Stardust samen met een aantal zeer gedreven ateliers en Groningse ontwerpers. Hierdoor heeft de winkel altijd originele items in de rekken hangen. Naast vintage en remade vintage vind je er ook een aantal nieuwe merken

Lees meer

Hoekje Groningen

Verlengde Visserstraat 1 - In een prachtig authentiek pand wat vroeger diende als smederij vind je nu Hoekje Groningen. Een vintage winkel gespecialiseerd in designmeubelen, vintage en verlichting waar je heerlijk kan rond neuzen. Je vindt er altijd wel weer iets nieuws en wellicht ga je er met een unieke vondst vandoor. 

Lees meer

Tim - Tom

Nieuwe Ebbingestraat 19 - Vintage conceptstore Tim – Tom staat voor vintage, retro en tweedehands design interieurstukken. Andere kernwoorden zijn: Scandinavisch, meubels, sixties, seventies, kamerplanten, cactussen, conceptstore, lampen, boeken, interieur, decoratie, mix en match en stijlvol. Benieuwd?

Lees meer

Viva! Vintage

Steentilstraat 25 - Hou je van mooie, stijlvolle kleding van kwaliteit, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Kom dan naar Viva! Vintage, een vrolijk en levendig winkeltje dat afrekent met de stoffige reputatie van tweedehands kledingzaken. Je vindt er kleding, schoenen en accessoires van trendy tot klassiek en van sportief tot gala. Of breng je eigen 'kleding met ervaring' om anderen blij te maken.

Lees meer
Niemansland

Niemansland

Niemansland

Flemingstraat 3 - Laat je verrassen in een doolhof waar je in elke hoek een vintage topstuk aantreft. Vintage, design, kunst, industrieel, lampen, meubels, reclame, curiosa, bouwmaterialen en allerlei leuke, originele en gekke spullen: de verzameling is niet in een paar woorden te beschrijven. Aankopen bij Niemansland doe je aan de Flemingstraat 3, via e-mail, Facebook of door simpelweg een belletje. 

Lees meer
GoudGoed Groningen

GoudGoed Groningen

GoudGoed Groningen

Damsterdiep 259 - Kringloopwinkel GoudGoed laat de selectie van mooie topstukken aan de vintage speurneuzen over. GoudGoed is veel goedkoper dan de meeste vintage winkels en met een beetje geluk ga je voor een schijntje met een goedgevulde tas naar huis. In het GoudGoed Atelier worden handgemaakte producten ontworpen en gemaakt. Hiermee wordt naast unieke designerstukken gewerkt aan een beter milieu doordat materialen ge-upcycled of recycled worden.

Lees meer
2ndcloset

2ndcloset

2ndcloset

Gedempte Zuiderdiep 93 - Heb je mooie designerkleding die je niet meer draagt? Of misschien mooie kleding in de verkeerde maat of wil je af van je overvolle kast? Dan kun je bij 2ndcloset terecht. Deze chique boutique in het centrum van Groningen is een inbrengwinkel voor exclusieve merkkleding voor dames, heren en kinderen. De plek voor vintage, design, retro en exclusieve merkkleding voor elk budget. 

Lees meer

Mamamini

Damsterdiep 307, Helper Oostsingel 15-29, Helper Oostsingel 32, Noorderbinnensingel 100 - Mamamini is al jarenlang een begrip in de Groningse kringloop scene. De winkel heeft meerdere vestigingen verspreid door de stad en dus veel keus in tweedehands meubels, spulletjes, kleding, tassen, schoenen, riemen en andere accessoires.

Lees meer

Klinkhamer Antiek

Folkingestraat 48-50 - Klinkhamer is een gigantische antiek-, curiosa- en platenzaak waar je terecht kunt voor de meest uiteenlopende dingen. Reclameblikken, schedels, ansichtkaarten, keramiek, LP’s, speelgoed, verlichting, sieraden, glaswerk: je kun het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Klinkhamer. Kun je even niet vinden wat je zoekt? Vraag het de gebroeders Veenstra, en ze kruipen in alle hoeken en gaten om van alles tevoorschijn te toveren.

Lees meer
Recessie

Recessie

Recessie

Oude Kijk in't Jatstraat 54 - Recessie is een kledingwinkel in Groningen die gespecialiseerd is in gedragen kleding uit de jaren '60, '70 en '80. Ook voor galakleding en kleding voor thema-feesten kun je hier terecht. Recessie is al meer dan 10 jaar een begrip in Groningen. Naast een vaste collectie met truien, t-shirts, broeken en jassen, worden ook regelmatig nieuwe artikelen toegevoegd.

Lees meer
Stiefbeen en Zoon

Stiefbeen en Zoon

Stiefbeen en Zoon

Ulgersmaweg 147 - Onderweg naar een dure bouwmarkt of meubelwinkel?  Wellicht loont het om eerst even langs 'Stiefbeen' te rijden. Hier vind je praktisch alles voor in en om het huis, zowel nieuwe als gebruikte goederen en zowel voor particulieren als (horeca)ondernemers. Anders dan bij de meeste andere tweedehands meubelzaken, hebben ze hier vaak partijhandel voor horeca. Ideaal! 

Lees meer
Find

Find

Find

Damsterdiep 42 - Bij Find vind je exclusieve tweedehands designer, merk en vintage dameskleding. Dagelijks wordt de collectie aangevuld met nieuwe mooie en unieke items. Find is gevestigd in een monumentaal pand aan het Damsterdiep

Lees meer
Kroy Vintage Classic Wear

Kroy Vintage Classic Wear

Kroy Vintage Classic Wear

Oude Kijk in 't Jatstraat 35 - Vintage Kroy Classic Wear is een vintage, retro en tweedehands kledingwinkeltje. Voor een paar cowboylaarzen, een stoere leren jas of een nep bontjas ben je hier aan het juiste adres. Niet alleen voor dames, maar ook voor heren is het assortiment zeer divers. Je verwacht het niet als je voor de deur van dit kleine winkeltje staat.

Lees meer
J&Z Tweedehandswinkel

J&Z Tweedehandswinkel

J&Z Tweedehandswinkel

Folkingestraat 36 - Een tweedehandswinkel zoals je deze het liefst ziet: bomvol antiek, servies, kunst, klokken, boeken, oude (naai)machines en achterin de winkel een aantal rekken met tweedehands kleding en schoenen voor een zacht prijsje. J&Z Tweedehandswinkel betrok begin 2018 het pand in de Folkingestraat, maar loop de winkel in en je zou zweren dat het er al decennia zit.

Lees meer
Appel & Ei

Appel & Ei

Appel & Ei

Oosterstraat 25 - Appel & Ei speelt al meer dan 15 jaar een grote rol in de branche van tweedehands kleding. Een plek waar mode- en milieubewuste klanten hun voormalige favoriete kleding omzetten in euro's. Zo help je je medemens en het milieu door het recyclen van kleding

Lees meer

Ontdek ook