Conceptstores in Groningen

Conceptstores, niet te verwarren met pop-up stores, zijn winkels waar niet enkel het verkopen van producten centraal staat. De inrichting en het assortiment spelen een belangrijke rol en zijn afgestemd op een thema of een bepaalde lifestyle. Het draait dus eigenlijk meer om de beleving en het opdoen van inspiratie dan om het kopen alleen. Het wordt de hoogste tijd om eens wat van deze hippe conceptstores in de stad uit te lichten.

KOKOTOKO - Oosterstraat 26

Een conceptstore voor mensen die een steentje willen bijdragen aan een blije wereld. Wereldverbeteraars die niet alleen eerlijke lonen en gezonde werkomstandigheden in verre landen, maar ook hun eigen, lokale economie willen stimuleren. Op zoek naar iets bijzonders? Warenhuisje KOKOTOKO heeft weinig tot geen voorraad, wat er voor zorgt dat je je nieuwe shirtje niet ineens op iedere straathoek tegen zult komen.

Lees meer

BIEN - Oosterstraat 54

Een mode, woon- en lifestylewinkel vol kleding en accessoires van Nederlandse en Scandinavische merken. Conceptstore BIEN heeft een industriële uitstraling en is een inspiratieplek met een Scandinavisch tintje. Alles in de winkel is te koop, van woonaccessoires, kookboeken tot aan bijzettafels en kussens. 

Lees meer

Denderz - Westerkade 5

Denderz is een kindvriendelijk café en ontmoetingsplek waar horeca en een kids conceptstore zich onder één dak bevinden. Terwijl de kleine zich vermaakt in de speelhoek, kun je ongestoord een nieuwe outfit of een origineel cadeautje op de kop tikken. En dat allemaal onder het genot van een goede kop koffie en een lekkere gezonde lunch. 

Lees meer

Handmade Hopes - Oosterstraat 28

Dagbestedingsproject en conceptstore Handmade Hopes helpt jongeren met een bijzonder verhaal ontdekken waar hun talenten liggen. Jongeren die door hun persoonlijke situatie tijdelijk niet kunnen deelnemen aan school of werk, maken de mooiste producten en blazen oude meubels weer nieuw leven in. 

Lees meer

Tim-Tom - Nieuwe Ebbingestraat 19

Tim-Tom is een vintage conceptstore met een Scandinavisch tintje. Je vindt er retro artikelen, kamerplanten en tweedehands design interieurstukken. Van zeldzame platenspelers tot frisse plantjes en van Scandinavisch design tot fijne artprints. 

Lees meer