Zwanestraat en Kromme Elleboog

Waar studenten en fijnproevers elkaar ontmoeten

Kledingzaken en andere winkels zijn in de Zwanestraat net even anders. Op een terrasje geniet je van een goede kop koffie. Voor thuis koop je een stuk kaas en een mooie fles wijn. Ga je al weg of blijf je nog even plakken? Via de Grote en Kleine Kromme Elleboog kom je terecht bij biercafé de Pintelier en De Uurwerker. Proost.

Lekkers: hier en voor thuis

De Zwanestraat en de twee Kromme Ellebogen staan voor lekker. ’s Ochtends vullen de zaakjes zich hier met jong en oud voor een broodje of een kop koffie. Gedurende de middag gaan de cafés open en wordt het hier nog veel gezelliger. Wat kopen om thuis van te genieten of om weg te geven? Bij De Kaaskop verkopen ze tig kazen, maar ook wijn, nootjes en tapas. Bij bakkerswinkel en lunchcafé het Bakkerscafé koop je heerlijke broden. Chocola? Ga voor de bonbons van Luca.

Anders dan gewoon

Lange tijd vond je in de Zwanestraat vooral de wat luxere winkels waar je je kon vergapen aan exclusieve lederwaren, kleding en bijouterie. Sjiek maakte door de jaren heen plaats voor eigenzinnig. In het kleurrijk mini-warenhuis Diezijner vind je verrassende vintage en bovendien een ruime collectie aan ecovriendelijke kleding. Net zo ecovriendelijk zijn ze bij Musjes, een kinderwinkel bomvol vrolijke baby- en kinderkleding, houten speelgoed en kleurrijke stoffen. In deze straten geen doorsneewinkels.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief