Niet te missen evenementen

In de stad Groningen stikt het van de evenementen, het hele jaar door. Eurosonic, Noorderzon, Paradigm, ze zijn inmiddels bekend in binnen- en buitenland. Maar ook het ommeland weet van wanten. Intieme optredens in middeleeuwse kerken. Of eigenzinnige artiesten in het Groningse dorpje met een evenzo bijzondere naam. We hebben een aantal niet te missen evenementen voor je op een rij gezet. Het complete overzicht vind je in de uitagenda

Eurosonic Noorderslag

Januari - In kerken, scholen, zaaltjes en kroegjes door de hele stad; 4 dagen lang klinkt overal muziek. Met jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers en een line-up van ruim 350 bands uit 31 Europese landen, is Eurosonic Noorderslag hét moment om nieuwe muziek te ontdekken.

Lees meer

Koningsnacht en Koningsdag

April - Koningsdag? Dat vier je natuurlijk in Groningen! Elk jaar weer wordt de stad overspoeld met tienduizenden feestgangers, gezinnen en toeristen die hier massaal de verjaardag van de Koning komen vieren. En dat is niet zo gek, want er is van alles te doen: dansen in het Stadspark, een Grachtenfestijn op de diepenring en natuurlijk ontbreekt ook de befaamde Vrijmarkt niet. En als je écht wil feesten dan kun je de avond voor Koningsdag al beginnen tijdens de Koningsnacht. Op verschillende plekken in de stad gaat het feest dan tot in de late uurtjes door. 

Lees meer

Terug naar het begin

Mei - Tijdens het jaarlijkse festival Terug naar het Begin wijzen de Groningse kerken je de weg. In een lang weekend in mei zijn deze eeuwenoude gebouwen het podium en decor voor kunst, muziek, verhalen en theater. Stippel je eigen route uit en ga op een culturele ontdekkingsreis.

Lees meer

Hongerige Wolf

Juli - Waar? Jazeker, Hongerige Wolf is de naam van een Gronings dorpje. Tijdens het gelijknamige kunstenfestival krijgen eigenzinnige, jonge kunstenaars een podium voor hun muziek, dans, theater, film, beeldende kunst en literatuur. Luister naar een concert op het schapenveld, kijk naar theater op de dijk en dans in de achtertuin.

Lees meer

Grasnapolsky

Maart - Zin in een festival met een eigenzinnige sfeer? Grasnapolsky laat je genieten, verwonderen en ontdekken. In een voormalige strokartonfabriek midden in de natuur ontdek je alles rondom kunst, muziek, natuur en kun je kamperen vlakbij het festivalterrein.

Lees meer

Paradigm

Augustus - Dansen op stevige beats, omringd door het industriële decor van een voormalige suikerfabriek. Paradigm is een van de meest veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals van Nederland. Voor echte liefhebbers een gevoel van thuiskomen. Dit gevoel valt niet te creëren, niet te begrijpen, alleen maar te voelen en te ervaren.

Lees meer

Noorderzon

Augustus - Elf dagen lang is festival Noorderzon het hoogtepunt van de culturele zomer in Groningen. Elk jaar in augustus strijkt een bonte verzameling podiumartiesten en kunstenaars neer in het sfeervolle Noorderplantsoen. Noorderzon staat voor een feestelijke start van het culturele seizoen en een knallend einde van de zomervakantie.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief