Eropuit in de meivakantie

In Zuid-Oost Groningen

Op zoek naar leuke activiteiten om te ondernemen tijdens de meivakantie in Zuidoost Groningen? Van vrijmarkten tot creatieve workshops en buitenavonturen, er is voor elk wat wils. Ontdek hieronder onze tips voor een onvergetelijke vakantie in de regio!

Koningsdag in Stadskanaal

26 & 27 april - In Stadskanaal vindt traditioneel de Koningsmarkt plaats. Kom langs om te kopen of verkopen op deze altijd gezellige vrijmarkt en geniet van het gevarieerde entertainmentaanbod. Voor een smakelijk hapje en drankje ben je hier ook aan het juiste adres. Trek je oranje outfit aan en kom gezellig langs. Voorafgaand aan deze feestelijke dag is er natuurlijk de Knoalsternacht, een avond vol feest en gezelligheid in het centrum van Stadskanaal. Met optredens van dj's, bands en andere artiesten, en overal heerlijke hapjes en drankjes.

Lees Meer
Kindervrijmarkt Westerhaven

Oranje Festiviteiten in Ter Apel

26 & 27 april - Op 26 april kun je genieten van de Borrelband tijdens het traditionele Koningsbal, dat dit jaar als een gemaskerd bal plaatsvindt in het prachtige Spiekerhûs. Maskers zijn welkom maar niet verplicht. Het muziekfeest in Ter Apel begint op Koningsdag om 14:00 uur met optredens van de band Yesz, bekend om hun veelzijdige repertoire van ballads tot stevige dans- en feestmuziek.

Lees Meer

Oranje tradities in Veendam

27 april - In Veendam wordt Koningsdag traditioneel gevierd met een kindervrijmarkt op locaties zoals Raadhuisplein en Museumplein. Kinderen en families verkopen hier gebruikte spullen voor lage prijzen, terwijl een dweilorkest voor de muziek zorgt. Commerciële handelaren kunnen standruimte huren op het Kerkplein. De dag omvat ook de 29e Toeterrit, een rit voor klassieke motoren van 40 jaar en ouder, georganiseerd door Stichting Bogdike en Café de Toeter.

Lees meer

De markt in Winschoten

27 april - In Winschoten vind je de Winschotense Koningsmarkt, een jaarlijks drukbezocht evenement met een braderie, muziek, rommelmarkt en tal van activiteiten. Het is de grootste (vrij)markt van de gemeente Oldambt, met kramen zo ver het oog rijkt. Dit jaar zorgt de markt voor verbinding tussen het centrum en het Marktplein. Gegarandeerd een groot feest.

Lees meer

De Klinker Kidsweek

29 april tot 5 mei - Bij Cultuurhuis de Klinker en de bibliotheek Winschoten bundelen ze hun krachten voor De Klinker Kidsweek. Tijdens deze week kun je meedoen aan allerlei leuke activiteiten, zoals bijtjes drukken, een theatershow bijwonen, kinderfilms kijken, luisteren naar voorleessessies of zelf zaadbommen maken.

Lees Meer

Maak je eigen kunstwerk

1 mei - Op 1 mei kunnen kinderen een natuurschilderij maken in de Sellingerbossen. Gebruik karton als ondergrond en versier het met gevonden blaadjes, veren, takjes en zaadjes. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer je eigen unieke kunstwerk.

Lees meer

Outdoor bubbel voetbal toernooi

2 mei - Voor kinderen van 10 tot 16 jaar wordt op donderdag 2 mei een Outdoor Bubbel Voetbal Toernooi georganiseerd door het jongerenwerk team van Welzijn Westerwolde, samen met vv Westerwolde en het Beweegteam van de gemeente Westerwolde. Het vindt plaats op de velden van vv Westerwolde in Vlagtwedde.

Lees meer

Spoorlijn Stadskanaal – Ter Apel

2 mei - Verken de spoorlijn Stadskanaal - Ter Apel ter ere van het 100-jarig jubileum van STAR op 1 mei 2024. Op 2 mei is er een herinneringstocht waarbij de aankomst van de eerste personentrein uit Ter Apel wordt gevierd. Deelnemers kunnen de historische spoorlijn ervaren met een rit per stoomtrein van Stadskanaal naar Nieuw-Buinen, gevolgd door een tour per historische bus langs de overige delen van de lijn tot aan de oude rijksgrens bij Ter Apel.

Lees meer

Bloemen- en tuinmarkt

4 mei - In het centrum van Veendam vindt op zaterdag 4 mei de jaarlijkse bloemen- en tuinmarkt plaats. Kwekers uit heel Nederland presenteren een breed scala aan bloemen en planten, verspreid over verschillende locaties in het hart van Veendam.

Vrijheidsviering in Oldambt

5 mei - Het Bevrijdingsfestival Oldambt vindt, net als voorgaande edities, plaats in het Maintebos aan de Garst in Winschoten. Het belooft een mooie editie te worden, met een groter kinderplein dan in voorgaande jaren. Daar vind je onder andere de Fluffels, Grid en een zweefmolen. Ook zullen er diverse bands optreden.

Lees meer

Bevrijdingsdag in Veendam

5 mei - In Veendam staat op zondag 5 mei een scala aan activiteiten voor kinderen op het programma. De middag staat bol van muziek, sprookjes en leuke activiteiten. Om 13:00 uur begint Rock & Magic, waarbij het Veenlustplein wordt omgetoverd tot een oud-Hollands spelletjesplein door Kiwanis. Op het Raadhuisplein kunnen bezoekers genieten van muziek, dans en theater.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief