Uitagenda Oldambt

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in Oldambt

Wil je ook een evenement aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Wanneer
Thema

111 resultaten

 • Duitse dag Winschoten

  Duitse dag Winschoten
  Markt

  dinsdag 3 oktober, Winschoten

  Dinsdag 3 oktober is het weer zo ver! Winschoter Duitse Dag, met grote braderie, rommelmarkt en entertainment.

 • How to blow up a pipeline

  How to blow up a pipeline
  Film

  dinsdag 3 oktober, Winschoten

  Klimaatactiviste Xochitl is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door hoe weinig verandering haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijkt te brengen, keert ze zich naar sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals auto’s en jachten. Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gewaagde missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een oliepijpleiding in West-Texas. 

  ‘How To Blow Up a Pipeline’ is een uiterst actuele eco-thriller die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. De film ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.


 • Oktobermaand Kindermaand Oldambt

  Oktobermaand Kindermaand Oldambt
  Kinderen

  t/m 31 oktober, Midwolda

  Zoals elke oktober is er ook dit jaar weer de Oktober Kindermaand. In deze maand kunnen kinderen gratis kennismaken met leuke activiteiten, sport, muziek of workshop.

 • Little Mermaid OV (De Kleine Zeemeermin)

  Little Mermaid OV (De Kleine Zeemeermin)
  Film

  woensdag 4 oktober, Winschoten

  The Little Mermaid is de live action versie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.


 • Only You

  Only You
  Film

  5 oktober, 20 oktober en 27 oktober, Winschoten

  Elisabeth (Claire Bender) staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. Alles in haar leven gaat eigenlijk zoals het komt en je zou kunnen zeggen dat ze gelukkig is. Arthur (Egbert-Jan Weeber) staat op het punt alles achter zich te laten voor een lange reis. Als de twee elkaar ontmoeten, verandert alles. Niet in staat weerstand te bieden aan de enorme aantrekkingskracht, geven ze zich volledig over aan elkaar. Even bestaan hun plannen en de rest van de wereld niet meer; er is alleen nog maar die ander. Beseffend dat niets vanaf nu meer hetzelfde zal zijn, worden hun levens nogmaals compleet op z’n kop gezet wanneer Elisabeth ontdekt welk groot geheim Arthur met zich meedraagt.


 • After Everything

  After Everything
  Film

  6 en 7 oktober, Winschoten

  Het vijfde en laatste deel van de After-serie draait om de emotionele ontknoping van de tijdloze romance tussen Hardin en Tessa. Ze hebben alles al meegemaakt als koppel, dus de enige vraag die overblijft is: wat gebeurt er After Everything?


 • Gronings Vuur

  Gronings Vuur
  Theater overig

  6 oktober, 7 oktober en nog 4 dagen, Winschoten

  Tot op de Bodem
  Een muzikale verhalenavond over de toekomst van het Oldambt
  Locatie: De Wilgenborg, Blauwestad


  Tot op de Bodem is een lofzang en wake-up-call in één, met als centraal thema de toekomst van de Oldambtster Grond.

  Het team van Gronings Vuur sprak een jaar lang met talloze mensen uit het Oldambt. Over hoe zij de toekomst van hun landschap zien. Wat missen zij, hoe zou het anders kunnen en wie moeten daaraan meedoen? Al deze verhalen zijn de basis van deze bijzondere muzikale verhalenavond waarbij we Tot op de Bodem gaan!

  De avond start met een processie over de Pieter Smitbrug. Begeleid door het Oldambtster gelegenheidskoor en lokale dansers en blazers nemen we afscheid van het ‘oude Oldambt’. Van hoe het altijd is gegaan en van wat ons tegenhoudt om te veranderen. 

  Aangekomen in De Wilgenborg nemen acteurs en muzikanten je mee in een wervelende en ontroerende voorstelling waarin verschillende visies op de toekomst van het gebied de revue passeren. 

  Het voelt misschien als een ver-van-je-bed-show, al dat gedoe en gepraat over klimaatverandering. Over de natuur, biodiversiteit, armoede en boze boeren. Wat heeft dat met jou te maken? Aan de andere kant: waarom zouden alleen de ‘hoge heren’ beslissen over hoe het er hier in de toekomst aan toegaat? 

  Want wat een prachtplek is het Oldambt! Met z’n uitgestrekte velden, de meren om zomers in te zwemmen, de zee die onzichtbaar vlakbij is. 

  Hoe zorgen we voor deze plek zonder daarbij alleen te willen behouden wat niet meer werkt, maar door juist te kijken naar nieuwe mogelijkheden? Welke kansen liggen er en wie kan er meedoen? Alleen als we onze rol van doener weer in durven te nemen zorgen we samen voor een natuur-rijke toekomst voor ons Oldambt. 


 • Gronings Vuur - Tot op de Bodem

  Gronings Vuur - Tot op de Bodem
  Muziektheater

  6 t/m 21 oktober, Blauwestad

  Tot op de Bodem is een lofzang en wake-up-call in één, met als centraal thema de toekomst van de Oldambtster Grond.

 • Laat zelf de klokken horen!

  Laat zelf de klokken horen!
  Varia

  t/m 29 oktober, Heiligerlee

  Met verschillende klokken, bellen en toetsen speel je een lied.

 • Superjuffie (5+)

  Superjuffie (5+)
  Geannuleerd
  Jeugdtheater

  zaterdag 7 oktober, Winschoten

  De veelbekroonde Superjuffie-boeken van Janneke Schotveld zijn al lange tijd razend populair. Na de Pluim van de Kinderjury en een eigen bioscoopfilm komt juf Josje speciaal voor deze muziektheatervoorstelling van De Toren Van Geluid naar het theater gevlogen.

  Op het eerste gezicht is juf Josje een heel gewone juf, maar als er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht, op weg naar een nieuw avontuur. Al snel ontdekken de leerlingen en conciërge Hakim haar bijzondere gave. Gelukkig beloven ze om niets tegen de strenge directeur te zeggen. Ondertussen gebeuren er vreemde dingen in de stadsdierentuin… Komt Superjuffie op tijd?     


 • Appelplukdagen

  Appelplukdagen
  Varia

  zaterdag 7 oktober, Nieuwolda

  Zelf appels plukken met het hele gezin? In de boomgaard van Landwinkel Ol Diek hangen de appelbomen vol met heerlijke, sappige vruchten om te oogsten. Op 23, 30 september en 7 oktober kun je daar zelf appels plukken.

 • Pompoen Plukdagen

  Pompoen Plukdagen
  Cultureel festival

  7 en 8 oktober, Oostwold (oldambt)

  Trek je laarzen aan en kom je eigen pompoenen plukken in de Oldambtster klei. Wie wil dat nou niet beleven?! Plezier voor jong en oud!

 • Reiderwolder Wandel- en Nordic walkingtocht

  Reiderwolder Wandel- en Nordic walkingtocht
  Wandeltocht

  zondag 8 oktober, Beerta

  Op zondag 8 oktober wordt alweer voor de 12e keer de Reiderwolder Wandel- en Nordic walkingtocht georganiseerd! De te lopen afstanden zijn: 18, 12 en 8 kilometer (bij benadering).

 • Blue Jean

  Blue Jean
  Film

  dinsdag 10 oktober, Winschoten

  Blue Jean is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn. Jean is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken. 

  Blue Jean werd geselecteerd voor het Giornate degli Autori-programma van het Filmfestival van Venetië, waar de film werd bekroond met de Publieksprijs. De film won vier British Independent Film Awards, waaronder die voor de Beste Hoofdrol en Beste Debuterend Scenarioschrijver.

  'Intelligent en zelfbewust speelfilmdebuut' (VPRO Cinema ★★★★).

  'Terrific debut feature' (The Guardian ★★★★★).

  ‘Lesbisch in de 80-er jaren, Blue Jean laat zien hoe het was: als een opgejaagd hert’… 'Bescheiden, fijn drama' (Trouw ★★★★). 


 • Net als in de Film

  Net als in de Film
  Film

  11 oktober, 12 oktober en nog 2 dagen, Winschoten

  Annabel (Noortje Herlaar) en Sander (Benja Bruijning) lijken in alles elkaars tegenpolen als ze begin jaren ’80 eindexamen doen, maar als ze samen in de schoolband terechtkomen vinden ze elkaar in hun liefde voor muziek. Sander is echter niet de enige die gelooft in Annabels muzikale talent en als ze met Olaf (Kay Greidanus) in zee gaat verliest ze Sander uit het oog. Tot ze elkaar in de 90’s weer tegenkomen en samen met Sanders beste vriend Malcolm (Uriah Havertong) een dance-act beginnen. Three is a Crowd voert al snel de hitlijsten aan. Maar hoe groter het succes, hoe moeilijker het is om trouw te blijven aan elkaar en jezelf.


 • Horror Night: The Nun 2

  Horror Night: The Nun 2
  Film

  vrijdag 13 oktober, Winschoten

  New Line Cinema presenteert de horror-thriller The Nun II, het volgende hoofdstuk in het verhaal van The Nun, het meest succesvolle deel uit de populaire miljardenfranchise: het Conjuring-universum. Frankrijk, 1956. Er wordt een priester vermoord. Een kwaad verspreidt zich. In dit vervolg op de wereldwijde filmhit komt zuster Irene opnieuw oog in oog te staan met Valak, de demonische non.


 • Oogstfeest Graanrepubliek

  Oogstfeest Graanrepubliek
  Culinair

  14 en 15 oktober, Bad Nieuweschans

  Kom genieten van workshops, proeverijen en alle producten van onze coöperatie; bier, whisky, gin, brood.

 • Paddenstoelenfestival

  Paddenstoelenfestival
  Jeugdfestival

  zondag 15 oktober, Midwolda

  Kom op zondag 15 oktober 2023 naar het jaarlijkse Paddenstoelenfestival op Landgoed Ennemaborg in Midwolda. Een beleving voor het hele gezin!

 • BACH! door Simon Bouma en Judith Oost

  BACH! door Simon Bouma en Judith Oost Ontwerp: Vince Antonysen
  Muziek overig

  zondag 15 oktober, Beerta

  Muzikale dialoog cello en orgel rond de werken van Johann Sebastian Bach. Orgel: Simon Bouma, Cello: Judith Oost

 • La ragazza del future

  La ragazza del future
  Film

  dinsdag 17 oktober, Winschoten

  Naar een waargebeurd verhaal. Lia is een vrolijke jonge vrouw die samen met haar ouders in een Siciliaans dorp woont. Ze heeft een sterk karakter en kan moeilijk tegen de aldaar oeroude gebruiken van de jaren zestig. Ze kent al een tijdje de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester. Als hij na een aantal maanden terugkeert naar hun geboortedorp pakken ze hun vriendschap weer op. Lorenzo wil duidelijk meer, maar Lia is afhoudend. Op een avond ontvoert hij haar naar zijn berghut en heeft, tegen haar wil, seks met haar. Volgens de heersende moraal moet Lia de eeuwenoude traditie van het “herstellende” huwelijk aanvaarden en trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking!

  'Emancipatoir drama vanuit vrouwelijk perspectief' (VPRO Cinema ★★★).

  'Op ware feiten gebaseerd dorps- en rechtbankdrama' (de Volkskrant ★★★).

  ‘Met elegante natuurbeelden wordt een gruwelijke traditie aangekaart’ (NRC ★★★).


 • Une Belle Course

  Une Belle Course
  Film

  woensdag 18 oktober, Winschoten

  De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.


 • De Vuurlinie

  De Vuurlinie
  Film

  19 oktober, 21 oktober en nog 2 dagen, Winschoten

  Hollywood regisseur Roel Reiné brengt een indrukwekkend verhaal over de strijd aan het front en die na terugkomst, geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon. Waldemar Torenstra kruipt in de rol van Marco en voert een sterrencast aan met o.a. Sallie Harmsen, Jeroen Spitzenberger, Angela Schijf, Pierre Bokma, Tibor Lukács en Huub Stapel. Op missie in Afghanistan leidt Marco (Waldemar Torenstra) zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.


 • Hendrik Jan Bökkers

  Hendrik Jan Bökkers
  Muziek overig

  donderdag 19 oktober, Winschoten

  Doordeweeks is hij een brave huisvader die klaarstaat voor zijn vrouw en vier kinderen, maar zodra in het weekend zijn tuinhekje achter hem in het slot valt, ontpopt Hendrik-Jan Bökkers zich tot frontman van een dampende rock-‘n-rollband. Dan is het tijd voor de nachtelijke optredens waarbij het bier rijkelijk vloeit en het testosteron tegen het plafond spat. Totdat de bandbus bij het krieken van de dag de oprit weer opdraait, zijn gezin ontwaakt en Hendrik-Jan zich opmaakt voor een nieuwe dag. In ‘NACHTBRAKERS!’ neemt hij je met liedjes, verhalen en anekdotes mee naar zijn dubbelleven van familieman en rocker en vertelt hij hoe hij de balans bewaart in de soms pittige, maar vooral vrolijke chaos.


 • Erwin Java, Erwin Nyhoff, Sean Webster met band

  Erwin Java, Erwin Nyhoff, Sean Webster met band
  Muziek overig

  vrijdag 20 oktober, Winschoten

  Erwin Java brengt met band en blazers een ode aan Harry Muskee en de legendarische Cuby & The Blizzards. Java tourde zelf van 1986 tot 2011 met Cuby langs de Nederlandse theaters en popzalen en nodigt voor dit eerbetoon twee speciale gasten uit: gitaristen Erwin Nyhoff en Sean Webster. Uiteraard worden de grote Cuby-hits gespeeld, zoals ‘Window Of My Eyes’ en ‘Appleknockers Flophouse’, maar ook nummers uit de solocarrière van Harry Muskee en stukken van het gouden Cuby-album ‘Cats Lost’ uit 2011. Dit is niet de zoveelste tributeband, maar een doorvoelde hommage van het langstzittende Cuby & The Blizzards-lid en zijn sublieme band.


Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief