Koningsdag in Groningen

Het is de dag waarop heel Groningen oranje kleurt. Proosten, feesten, een tompouce of een koopje scoren: op Koningsdag is er voor ieder wat wils in Stad. Dit jaar zijn er weer veel leuke activiteiten en gezellige feestjes te vinden. Langs de singels vind je traditiegetrouw de gezellige vrijmarkt, het Stadspark is weer vol en de lokale horeca draait op volle toeren. Wat ga jij doen met Koningsdag?

Vrijmarkt

Op Koningsdag wordt er traditiegetrouw weer een vrijmarkt gehouden op de singels. De markt gaat langs de Ubbo Emmiussingel, de Praediniussingel, de Ganzevoortsingel en de Coehoornsingel. Vanaf 07.00 uur in de ochtend kunnen kleedjes, kraampjes en stalletjes worden opgebouwd. Voor de kleinsten is er een speciale kindervrijmarkt met muziek en optredens. De kindervrijmarkt wordt gehouden op de Westerhaven en duurt van 10:00-17:00.

Lees meer

Stadspark

Het Stadspark wordt dit jaar weer opgetuigd voor Kingsland. Het feest trekt vele bezoekers en nog belangrijker: grote namen als artiesten. Dit jaar kun je op Kingsland genieten van bijvoorbeeld: Antoon, Roxy Dekker, Paul Elstak, Snelle en uiteraard Groninger trots Kraantje Pappie. Samen met vele andere namen zullen zij er een waar feestje van maken op verschillende podia in het park.

Lees meer

Suikerunie terrein

Op het Suikerunie terrein zullen ze ook feest vieren voor Willy's verjaardag met o.a. de band Hello Venray. Op Koningsdag komt het Haagse alternatieve rockfenomeen Hallo Venray naar de EM2. The Monroes zullen als support act optreden. Daarna zal bij de EM2 het feest De Republiek van start gaan. Maar ook bij de Bamboo Lodge op het Suikerunie terrein is het feest. Onder de Pannen en Palla d’Uovo gaan daar op Koningsdag een feest geven. Verwacht tien uur lang kwaliteit italo, disco, house en alles ertussen in. De line-up bestaat uit allemaal locals, en er zullen eierballen verzorgd worden door Palla d’Uovo. 

Lees meer

Vismarkt

Nadat de Vismarkt met Koningsnacht al onveilig is gemaakt, is er ook genoeg te doen op Koningsdag zelf. De dag gaat actief van start met een kinderdisco & Dance Battle. Nadat iedereen uitgedanst is, staan Brontsema en Staal op het podium. Deze twee jongens combineren kleinkunst met Nederpop en vullen dit aan met meerstemmige zang. Daarna is Pjotr te horen op de Vismarkt in Groningen. Pjotr is een bekende in de Nederlandse muziek scene en weet met zijn ervaring maar al te goed hoe hij een feestje moet bouwen. Na Pjotr zijn er nog een aantal artiesten te bewonderen. Met een Tina Turner Tribute, Tik Tok Tammo, Van De Straat en Jammah Tammah Groove Express op het podium is er voor ieder wat wils!

Lees meer

Nieuwe Markt

Naast rommelmarkten en muziek is geen Koningsdag compleet zonder typisch Nederlandse spelletjes. Het Forum viert samen met het Feithuis, The Market Hotel, PachaMama, Bluebananas en Stach feest ter ere van de koning, en de oudhollandse spellen mogen niet ontbreken. Word kampioen koekhappen, speel XL Zeeslag of versla je vrienden tijdens een fanatiek potje sjoelen. Tijd voor een pauze? Neem plaats op een van de grote terrassen op de Nieuwe Markt, haal iets lekkers bij een van de foodtrucks en geniet van de muziek. Een gezellige Koningsdag gegarandeerd!

Lees meer

Lokale horeca

Naast de festiviteiten op de Vismarkt en in het Stadspark biedt Koningsdag in Groningen ook een uitgelezen kans om alle leuke kroegen en andere horeca te verkennen. Zo is er op het plein bij de Uurwerker en Pintelier een feest met DJ’s, organiseren ze in Club OOST een ‘Cheap Kingsday’, zullen de terrassen op het Poeleplein en langs het Gedempte Zuiderdiep vast weer lekker vol zitten en is de Zwanestraat ook altijd een gezellige plek om je Koningsdag te vieren.

Lees meer

Koop de juiste kleding

Heel Nederland kleurt oranje op 26 en 27 april, dus jij kan natuurlijk niet achterblijven. Voeg een vleugje Groningse trots toe aan je koningsdagoutfit met een typisch Gronings koningsdagshirt. Laat zien dat je een echte Groninger bent terwijl je de straten van de stad verkent. Koop je shirt nu in de Groningen Store en steel de show deze Koningsdag!

Lees meer

Koningsnacht

Ben je benieuwd wat je kunt doen tijdens Koningsnacht? Klik op de knop en lees meer over de opties tijdens Koningsnacht, want brak over de vrijmarkt lopen hoort er toch stiekem best een beetje bij.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief