Koningsnacht in Groningen

Groningers staan bekend om hun liefde voor feestjes. Een van de momenten waarop de stad bruist is tijdens koningsnacht. De kroeg induiken of dansen tot in de late uurtjes, er is genoeg te beleven. Wij hebben de leukste evenementen tijdens koningsnacht voor je op een rij gezet. 

Vismarkt

Ook dit jaar tijdens koningsnacht zijn er diverse artiesten te bewonderen op een groot podium op de Vismarkt. Er worden allerlei genres ten gehore gebracht. De band Starfish geeft een zomers gevoel met een mix van reggae, ska, pop en surf rock. Na Starfish is het aan de enthousiaste Groninger Kevin Paré om een feestje te bouwen. En dat kan hij als geen ander. Met zijn eigen muziek, maar ook met de grootste Nederlandse hits. Voor veel mensen is een avond dansen en zingen niet compleet zonder de nummers van ABBA. Daarom sluit de ‘ABBA Experience’ de avond feestelijk af.  

Lees meer

De Helden van Oranje

Tijdens koningsnacht staat het Stadspark in het teken van De Helden van Oranje.  Bereid je voor op een avond vol muziek van eigen bodem. Ga van links naar rechts met Snollebollekes, zing uit volle borst mee met Tino Martin en dans op de beats van DJ Paul Elstak. Deze koninklijke line-up staat gegarandeerd voor een gigantisch feest.  

Lees meer

SPOT Oosterpoort

VISION King’s Night keert terug voor een tweede editie. Geboren uit liefde voor bass muziek en Groningen brengt platenlabel Noisia de grote namen en aanstormende talenten naar het podium. Onder andere Pendulum, Moody Good en Sachiko luiden hier koningsnacht in.  

Lees meer

Happy Feelings

Wat begon als een bescheiden huisfeest is inmiddels uitgegroeid tot een groots festival. Ondanks dat Happy Feelings de huiskamer ontgroeid is, blijft het vrije en vrolijke karakter de kern van het festival. Deze editie van het koningsnacht festival gaat plaatsvinden in de Graanfabriek. Dankzij de verschillende podia valt er genoeg te ontdekken.

Lees meer

Ladi Dadi King’s Night

Bij Ladi Dadi kun je terecht voor een dansfeest met een DJ set waarin allerlei genres voorbijkomen. Van R&B tot dancehall, stilstaan is geen optie tijdens Ladi Dadi! Dit jaar met een koninklijk onthaal op een geheime locatie in Groningen. 

Lees meer

A Paradigm of excellence: King’s Night

Al meer dan 12,5 jaar is Paradigm een begrip in de Groninger dancescene. Paradigm is een van de meest veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals van Nederland. Voor echte liefhebbers een gevoel van thuiskomen, ook tijdens koningsnacht. Dit gevoel valt niet te begrijpen, alleen maar te voelen en te ervaren.

Lees meer

Koningsvrij

Vrijheid en blijheid tijdens Koningsvrij. Iedereen is welkom bij OOST, Achterwerk en Cilinder tijdens dit feestje. Verwacht hier een gezellige mix van house, disco, en andere hits om koningsnacht en dag mee te beginnen.  

Lees meer

Lokale horeca

Naast de muziek op de Vismarkt en in het Stadspark biedt koningsnacht in Groningen ook een uitgelezen kans om de lokale horeca te verkennen. Laat je meeslepen door de gezelligheid. Stap eens dat ene café binnen waar je wel eens langs loopt. Van gezellige kroegen tot levendige clubs, Groningen heeft voor ieder wat wils.

Lees meer

Oranje boven

Heel Nederland kleurt oranje op 26 en 27 april, dus jij kan natuurlijk niet achterblijven. Voeg een vleugje Groningse trots toe aan je koningsdagoutfit met een typisch Gronings koningsdagshirt. Laat zien dat je een echte Groninger bent terwijl je de straten van de stad verkent. Koop je shirt nu in de Groningen Store en steel de show deze koningsnacht.

Bekijk

Koningsdag

Na koningsnacht is het feest natuurlijk nog lang niet afgelopen. Benieuwd wat je kan doen tijdens koningsdag? Bekijk de leukste markten, feestjes en actviteiten op koningsdag. 

Lees meer
Kingsland

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief