Koningsdag in Groningen

Na twee jaar kunnen we het eindelijk weer groots vieren: Koningsdag. Dit jaar zijn er weer veel leuke activiteiten en gezellige feestjes te vinden in de stad. Op de Vismarkt komen verschillende toffe artiesten en DJ's. Langs de singels vind je traditiegetrouw de gezellige vrijmarkt. Waar vier jij dit jaar Koningsdag? 

Dansen op de Vismarkt | Koningsnacht en -dag

Ook dit jaar is op de Vismarkt het hoofdpodium te vinden. Tijdens Koningsnacht en -dag treden hier allerlei artiesten en DJ's op. Namen zoals BLANKS, Son Mieux, en WIES komen hier. In de ochtend is er een programma met een kinderdisco voor de jongste stadsbewoners. Een hoop gezelligheid in de binnenstad dus. 

Lees meer

Vrijmarkt langs de singels

Op Koningsdag wordt er traditiegetrouw weer een vrijmarkt gehouden op de singels. De markt gaat langs de Ubbo Emmiussingel, de Praediniussingel, de Ganzevoortsingel en de Coehoornsingel. Vanaf 07.00 uur in de ochtend kunnen kleedjes, kraampjes en stalletjes worden opgebouwd. Daarnaast is er speciale kindervrijmarkt met muziek en optredens bij de Westerhaven. 

Lees meer

Koningsdag bij DOT

Koningsdag vier je goed bij DOT. Gedurende de dag zijn er verschillende DJ's en is er live muziek. Ook zijn er genoeg spelletjes te doen. Onder andere het Rad van Fortuin, gezellige Koningsspelen en ook leuk voor kinderen: een echt unicorn springkussen. 

Koop tickets

Tiny Vrijmarkt Westpark

Tiny Houses Westpark viert Koningsdag met een Tiny Vrijmarkt met oud-Hollandse spelen. Kom kijken tussen de spulletjes op de vrijmarkt, drink een glaasje limonade met wat lekkers of pak een terrasje bij de buren van Tuinen in de Stad en maak aansluitend een wandeling door het prachtige Westpark. 

Lees meer
Vrijmarkt

Helden van Oranje | Stadspark

In het Stadspark kun je tijdens Koningsnacht naar het meezingfeest Helden van Oranje. Geniet hier van een line-up vol Nederlandse helden, waaronder Tino Martin, Snollebollekes, Frans Duijts en Jannes. Gezelligheid gegarandeerd. 

Koop tickets

Grootste terras van Groningen

Tijdens koningsnacht en dag wordt de Grote Markt omgetoverd tot een groot terras in een Ibiza-stijl. Je kunt hier een drankje bestellen en verder zijn er gezellige foodtrucks waar je terecht kan voor hapje. 

 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief