Koningsdag in Groningen

Koningsdag; de dag dat heel Groningen weer oranje kleurt. Proosten, feesten, een tompouce of een koopje scoren: op Koningsdag is er verleidelijk veel te doen in Stad. Dit jaar zijn er weer veel leuke activiteiten en gezellige feestjes te vinden in de stad. Op de Vismarkt komen verschillende toffe artiesten en DJ's. Langs de singels vind je traditiegetrouw de gezellige vrijmarkt. Wat ga jij doen met Koningsdag? 

Dansen op de Vismarkt

Ook dit jaar is op de Vismarkt het hoofdpodium te vinden. Tijdens Koningsnacht en -dag treden hier allerlei bands op. Namen zoals Banji, Primaat, Calidus, en KNARS komen hier. In de ochtend van Koningsdag is er een programma met een kinderdisco en dancebattle voor de jongste stadsbewoners. Een hoop gezelligheid in de binnenstad dus. 

Lees meer

Vrijmarkt langs de singels

Op Koningsdag wordt er traditiegetrouw weer een vrijmarkt gehouden op de singels. De markt gaat langs de Ubbo Emmiussingel, de Praediniussingel, de Ganzevoortsingel en de Coehoornsingel. Vanaf 07.00 uur in de ochtend kunnen kleedjes, kraampjes en stalletjes worden opgebouwd. Daarnaast is er een speciale kindervrijmarkt met muziek en optredens bij de Westerhaven. 

Lees meer

Oranje tompouce bij Café Willem Albert

Denk je aan Koningsdag, dan denk je aan een oranje tompouce. Die kan je scoren bij Café Wilem Albert aan de Grote Markt. Huisgemaakt door haar eigen Bakkerij Westers. Geniet van de tompouce op het terras aan de voorzijde of je kan er een paar meenemen voor thuis. Om daarnaast te proosten op de verjaardag van de koning is er geen enkel drankje passender dan een oranjebitter.

Lees meer

Tiny Vrijmarkt Westpark

Tiny Houses Westpark viert Koningsdag met een Tiny Vrijmarkt met oud-Hollandse spelen. Kom kijken tussen de spulletjes op de vrijmarkt, drink een glaasje limonade met wat lekkers of pak een terrasje bij de buren van Tuinen in de Stad en maak aansluitend een wandeling door het prachtige Westpark. 

Lees meer
Vrijmarkt

Helden van Oranje

In het Stadspark kun je tijdens Koningsnacht naar het meezingfeest Helden van Oranje. Geniet hier van een koninklijke line-up vol Nederlandse helden, waaronder Kris Kross Amsterdam, Jan Smit, Snollebollekes en Jannes. Gezelligheid gegarandeerd. 

Lees meer

Kingsland in Stadspark

Op Koningsdag zal het Stadspark veranderen in een festivalterrein voor Kingsland. Grote namen als Antoon, Goldband, Lucas & Steve, De Jeugd van Tegenwoordig, Frenna en vele anderen gaan hier optreden. Verdeeld over vier podia zullen de diverse muziekstijlen te horen zijn.  

Lees meer

Koningsnacht bij DOT

Koningsnacht vier je goed bij DOT. Gedurende de dag zijn er verschillende DJ's en is er live muziek. Zij zullen er een gezellig R&B en Hip Hop feestje van maken. 

Lees meer

Ontdek ook