Wervel

Wervel is een ingenieuze, 20 meter lange LED-sculptuur die in de Forumgarage hangt. De vorm is geïnspireerd op een tornado en volgt de contouren van de architectuur van het Forum.

Neem alvast een kijkje

Locatie

Schoolstraat 16
9712 JS Groningen
Plan je route

Meer informatie

Wervel laat kleurrijke, gecomponeerde videobeelden zien die hun oorsprong vinden in natuurlijke fenomenen als turbulentie en vloeistofdynamica…

Wervel laat kleurrijke, gecomponeerde videobeelden zien die hun oorsprong vinden in natuurlijke fenomenen als turbulentie en vloeistofdynamica en de wetenschap hierachter. De patronen die deze natuurverschijnselen laten zien van kosmisch tot macro en microscopisch niveau, zijn gecombineerd met vloeiende dynamische hyperkleuren. Hieruit is een prachtige compositie van licht, beweging en verbeelding ontstaan die de zintuigen prikkelt en vooral verwondert. Wervel is in opdracht van het CBK Groningen gemaakt door de internationaal aan de weg timmerende kunstenaar Nicky Assmann. Met een achtergrond in film en ArtScience combineert Nicky Assmann kunst, wetenschap en cinematografische elementen in haar werk, om zo zintuiglijke ervaringen te creëren. De zon is een inspiratie in een continue zoektocht naar wat ze hyperkleuren noemt, die kenmerkend zijn voor haar werk. Observaties van de natuur op verschillende schaalniveaus beïnvloeden haar werk. In het zoeken naar verschijnselen die zowel op kosmisch als microscopisch niveau voorkomen en het naast elkaar zetten van micro en macro komen gelijkende beelden en patronen naar voren. Wervel is het eerste permanente kunstwerk van Nicky Assmann in de openbare ruimte. 

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief