Yogahuis Saaxumhuizen

Vroeger wilde Jan Kuiper graag net zo klinken als zijn voorbeelden op gitaar: veel noten, heel uitbundig en luid en virtuoos. Nu zoekt hij in zijn muziek ook meer de stilte op. Ook brengt hij zijn muziek op stille plekken, zoals in het bos of bij de zee. De zachte yin-kant komt nu meer tot uitdrukking. ‘Ja! Haha, daarin heb ik veel van Yvonne geleerd,’ zegt hij lachend.

YogaHuis Saaxumhuizen heeft:

  • Bed & Breakfast
  • Yoga-mogelijkheden
  • Locatie vlakbij de Waddenzee

"De gereedschappen voor verlichting zijn in Noord-Groningen overal voorhanden"

Jan en zijn partner Yvonne kregen een tip van een vriendin: er stond een huis te koop. Ze maakten een afspraak met de makelaar en op die magische dag kwamen ze beide vanuit een andere richting naar Saaxumhuizen rijden. Er stond een dubbele regenboog boven het huis. ‘In het Boeddhisme is dat een symbool van de onsterfelijke ziel,’ vertelt Jan. ‘We voelden onmiddellijk: dit is het. Hier gaan we wonen.’

Bijna alle andere ondernemers uit de Groningste van Groningen-serie zijn een gids voor de omgeving, maar Yvonne en Jan gidsen vooral naar binnen. Jan vertelt enthousiast over hun missie voor de regio: De Adem van het Wad. Een verbinding met iedereen rond het Waddengebied die op de één of andere manier met spiritualiteit bezig is. ‘Het is een verbond. Zij zijn onze verwanten.’

Wie een spirituele reis eerder in Azië verwacht: deze omgeving is minstens zo rijk aan mogelijkheden tot ontwikkeling en verbinding. ‘De gereedschappen voor verlichting zijn in Noord-Groningen overal voorhanden,’ vertelt Jan. ‘Het zit in alle elementen.’ Zoals de kracht van gezonde zeelucht. Die is heel schoon, met de juiste gunstig geladen ionen, zoals je die ook vindt bij een waterval, rivier of een bergbeek.

Verlichting kun je niet met je dualistische geest bereiken, daar moet je je hart voor openstellen. Moeten we daarvoor naar een tempel in India of Japan? Ook een plek als deze biedt smeerolie en optimale mogelijkheden voor dat proces.

Jan en Yvonne hebben een verrassend antwoord op de vraag naar hun grootste leermeesters: kinderen en dieren. ‘Observeer hoe zij in het leven staan: daar word je wijzer van. Ongeconditioneerd, onbevangen, onbevooroordeeld. Dat is verlichting’.

Contact

Saaxumhuizerweg 2
Saaxumhuizen
T: 06 - 13 60 71 11 | 06 - 49 92 54 10
E: info@yoga-huis.nl
www.yoga-huis.nl