Hotel Spoorzicht & SPA

In de trein van Groningen-stad richting de Dollard wordt het rijtje regelmatig omgeroepen: ‘Bedum-Stedum-Loppersum…’ - zo krijgen we de indruk dat Loppersum aan het einde van een lange route ligt. Van oudsher was dit niet zo: Loppersum ligt op een wierde en het was een belangrijke, centrale locatie in de omtrek. Hier kwamen alle sporen samen. Het vredige Loppersum was voor veel rijke hereboeren dé locatie voor een droomvilla als buitenplaats. Overal in het dorp staan nog oude statige panden die de sfeer ademen van de Graanrepubliek.

Hotel Spoorzicht & SPA heeft:

  • Een uitgebreid SPA-aanbod
  • SPA-korting bij overnachting
  • 31 ruime en luxe kamers
  • Massages en beautybehandelingen
  • Twee sfeervolle restaurants

Hotel Spoorzicht, ook in zo’n markant gebouw, is al sinds 1887 een herberg. De goede naam van Spoorzicht was wijd en zijd bekend, en de huidige eigenaar Cees de Vries heeft deze reputatie een nieuw en fris élan gegeven.

"Huur een fiets en het wordt een tijdreis: een beproefd recept om de hectiek te ontvluchten."

Aan het hotel is een intieme Spa aan toegevoegd, met alles erop-en-eraan: sauna, stoomcabine, besloten binnentuin en een Oosters badhuis. Spoorzicht voorziet ook in culinaire behoeften: in het restaurant kun je genieten van verse, eerlijke en lokale producten. De bevlogen chef-kok maakte kortgeleden nog een reis door Frankrijk en keerde terug met vele nieuwe recepten in zijn koffer. Zo vervlecht men hier het nuchtere Groningse met het werelds-culinaire.

De naam Spoorzicht zegt het al: je rolt de trein uit en staat al voor de deur. Heel toegankelijk om je verblijf in Loppersum te starten – een avondje Stad is net zo dichtbij. Of huur een fiets en het wordt een tijdreis: een beproefd recept om de hectiek van vandaag de dag te ontvluchten.