de Klimroos

Bij kwekerij De Klimroos werken zo'n 40 cliënten. De Kwekerij heeft een warme kas, een koude kas, twee tunnelkassen (voor snijbloemen) en een grote pluktuin. Er zijn twee werkruimtes, een kantine, kleedruimtes, een winkel en sanitair.

Neem alvast een kijkje

De activiteiten variëren per seizoen, afgestemd op het ritme van de natuur. Er is sprake van een jaarlijkse cyclus. In het vroege voorjaar wordt er gezaaid en gestekt in de kassen. 's Zomers worden de kassen en tuinen gevuld met planten en bloemen ten behoeve van de Pluktuin. In het najaar worden zaden gewonnen en is het tijd om op te ruimen, zodat de tuinen winterklaar worden opgeleverd. En in december staat de Klimroos in de sfeer van de kerst. Er worden kerstbomen gerooid voor de verkoop en er worden kerststukjes en andere kerstdecoraties gemaakt. De extra open zaterdagen worden druk bezocht door klanten uit de wijde omtrek.

De Kwekerij bevindt zich aan de Vosholen te Sappemeer midden in de natuur. Het treinstation Sappemeer-Oost ligt op 10 minuten loopafstand. Hoogezand-Sappemeer ligt op 15 minuten loopafstand en de halte van de streekbussen op 15 minuten loopafstand. 

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief