Block & Barrels

Block & Barrels ademt vakmanschap. Bij binnenkomst loop je langs de lunchkeuken die doet denken aan een kleine slagerij. Hier hangt worst te drogen, ligt vlees te rijpen, wordt ham gesneden en gehakt vers gedraaid.

Neem alvast een kijkje

Links is het Café met binnentuin waar we ’s zomers de braai aansteken. Boven is de Pub met keuken waar je goed kunt eten en gezellig kunt borrelen. Dankzij de vele verschillende ruimtes in het pand kunnen we groepen verschillende mogelijkheden bieden.

Duurzaamheid en vakmanschap. Dat vinden wij belangrijk. Daarom kiezen we voor vlees van de blaarkop …

Links is het Café met binnentuin waar we ’s zomers de braai aansteken. Boven is de Pub met keuken waar je goed kunt eten en gezellig kunt borrelen. Dankzij de vele verschillende ruimtes in het pand kunnen we groepen verschillende mogelijkheden bieden.

Duurzaamheid en vakmanschap. Dat vinden wij belangrijk. Daarom kiezen we voor vlees van de blaarkop en voor scharrelvarkens. Beiden uit de provincie. En daarom werken wij ook samen met familie Smit. Een slagersfamilie die al drie generaties in het vak zit. Vroeger kochten ze de koeien nog zelf op de veemarkt. Nu kopen ze de koeien direct van de boer. Puur Hollands rundvlees. Samen met de boer herintroduceren ze de blaarkop in het Groninger landschap. Gezinus bezoekt wekelijks de boerderijen om te kijken hoe het met de koeien gaat. Alles wordt in de slagerij nog met de hand gedaan. Ambachtelijker kan het bijna niet. Block & Barrels werkt daarom ook exclusief met deze slager samen. 

Het Runderras de blaarkop is een oud runderras dat in de Middeleeuwen al voorkwam in Groningen. De koeien zijn egaal zwart of rood met een witte kop. Rond het oog heeft de blaarkop een zwarte of rode vlek, de blaar. Het is een sterk koeienras. Ze hoeven nauwelijks bijgevoerd te worden in de winter, hebben een sterk gestel en hebben daarom geen preventieve antibiotica nodig.

De blaarkop is van oudsher een dubbeldoelkoe: zowel een vlees- als melkkoe. Ze zijn daardoor minder belastend voor het milieu. Het grootste deel van het jaar staan ze in de wei en eten daar wat ze tegenkomen. In tegenstelling tot andere rassen verstoort de blaarkop de ecosystemen niet. Ze draagt zelfs bij aan de biodiversiteit. De blaarkop is een goede en duurzame koe. Het vlees van de blaarkop is gemarmerd, wat een zeer verfijnde smaak geeft. Waar mogelijk serveren wij vlees van de blaarkop.

Dat is goed voor de smaak, de kwaliteit en het milieu.

Openingstijden

  • Elke maandag 17.00 - 00.00 uur
  • Elke dinsdag 17.00 - 00.00 uur
  • Elke woensdag 17.00 - 00.00 uur
  • Elke donderdag 17.00 - 00.00 uur
  • Elke vrijdag 12.00 - 00.00 uur
  • Elke zaterdag 12.00 - 00.00 uur
  • Elke zondag 12.00 - 00.00 uur

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief