Kerkje van Klein Wetsinge

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied.  In de kerk is ook een toeristisch informatiepunt.

Neem alvast een kijkje

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied.  De kerk uit 1840 is in 2014 in…

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied.  De kerk uit 1840 is in 2014 in oude luister gerestaureerd en hersteld. Gedurende het  jaar zijn er diverse exposities te bekijken in de kerk. Vanuit het torentje heeft men een geweldig uitzicht over Reitdiepdal. In de kerk worden  koffie, thee, zelfgemaakte taart en broodjes geserveerd. Het pand is tevens te huur voor vergaderingen, lezingen, concerten en recepties. Ook diners en kookworkshops zijn er uitstekend mogelijk. Het kerkje heeft in mei 2016 de architectuurprijs BNA Beste Gebouw van het jaar in de categorie Leefbaarheid & Social Cohesie gekregen. Het Toeristische Informatie Punt Waddenland bevind zich op de eerste verdieping van het kerkje. Hier is volop toeristische informatie te vinden over het gebied. Op het prikbord vindt u een overzicht van evenementen en activiteiten in de regio. Er is altijd iemand in het kerkje aanwezig die u te woord kan staan bij vragen of het verstrekken van extra toeristische informatie. 

De kerk van Klein Wetsinge is donderdag tot en met zondag geopend tussen 10.30 en 17.00 uur, met uitzondering van dagen dat er besloten partijen zijn. 

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief