Dokjard brouw/bistro

Aan de Noorderhaven, vroeger 'de Noorderwerf', is Dokjard gevestigd. Een bistro waar je bier kunt drinken, een avond lang kunt tafelen en genieten van #chefLollinga zijn creaties in combinatie met craftbier of lekker zelf kunt kiezen van ons bistro menu.

Neem alvast een kijkje

Welkom op misschien wel één van de mooiste plekjes van Groningen, de Noorderhaven. De laatste vrijhaven die Nederland rijk is. Voordat op deze plek gebouwen stonden, vonden we hier ‘de Noorderwerf’. Eén van de scheepswerven van de stad. Loop je 50 meter verder, dan sta je in het gras van het Noorderplantsoen.

In dit prachtige pand worden bieren gebrouwen en wordt op prachtig niveau gekookt! De keuk…

Welkom op misschien wel één van de mooiste plekjes van Groningen, de Noorderhaven. De laatste vrijhaven die Nederland rijk is. Voordat op deze plek gebouwen stonden, vonden we hier ‘de Noorderwerf’. Eén van de scheepswerven van de stad. Loop je 50 meter verder, dan sta je in het gras van het Noorderplantsoen.

In dit prachtige pand worden bieren gebrouwen en wordt op prachtig niveau gekookt! De keuken valt het best te omschrijven als internationaal met altijd een eigen twist. Ook vinden we het fantastisch om bier terug te laten komen in de gerechten en streven we altijd naar het vinden van de perfecte bier-spijs combinatie. Op de bistro-kaart zijn dan ook veel variërende gerechten te vinden, van klassiek tot modern. Recepten uit klassieke kookboeken, zoals De Zilveren Lepel of Larousse Gastronomique, maar ook recepten geïnspireerd op reizen, ervaringen en/of collega’s uit andere culturen. Naast onze Bistro-kaart serveren we ook ons ‘5 gangen’ ik kan/wil niet kiezen menu.

Brouw-bistro Dokjard is gevestigd in een oud pakhuis met een lange (culinaire) historie. In het pand zat tot 1920 de Noord-Nederlandse Clichéfabriek & drukkerij, een poos hierna werd het pand een winkel waar je benodigdheden voor het optuigen van schepen kon kopen. De zware kabels werden naar beneden getakeld via de katrol die nog steeds in het pand zit.

De culinaire geschiedenis begint bij meneer Wong. Die vestigde in de jaren 70 een Chinees restaurant 'de Mandarijn', een begrip in Groningen en omstreken. Meneer Wong maakte plaats voor 'de Hongaarse Vork', die het stokje weer doorgaf aan de mannen van ‘de Kaap’. In de afgelopen vijftien jaar was Kaap Noord een begrip onder studenten en buurtbewoners van de haven, de Hortusbuurt en de Oranjewijk.

Bij Dokjard willen wij op een verantwoorde manier om gaan met onze planeet. Producten komen niet altijd van lokale partijen, maar wel altijd van leveranciers die op een verantwoorde manier met dier en natuur om gaan. Uiteraard willen we als Groningers het liefst zo snel mogelijk van het gas af, voor nu komt dit te snel. Maar het is iets waar we ons in de toekomst zeker hard voor maken.

Dokjard is een van de mooie plekken waar tijdens de Beerwalk Groningen een lokaal gebrouwen biertje wordt gedronken. Beerwalk Groningen is een stadstour en bierproeverij in één. Met een gids ontdek je de rijke (bier) historie van stad.

Graag tot ziens aan de Noorderhaven! 

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief