De Vegan Lentemarkt

Op 26 mei komt De Vegan Lentemarkt weer naar de Vismarkt in Groningen.

Na een reeks succesvolle eerdere edities is het tijd voor de Vegan Lentemarkt om weer neer te strijken op de prachtige Vismarkt in Groningen. …

Na een reeks succesvolle eerdere edities is het tijd voor de Vegan Lentemarkt om weer neer te strijken op de prachtige Vismarkt in Groningen. Op zondag 26 mei kunnen bezoekers zich opnieuw laten inspireren door een breed scala aan veganistische lekkernijen, duurzame producten en een boeiend sprekersprogramma. Het evenement wordt georganiseerd door stichting The Green Shift, een non-profitorganisatie die zich inzet voor plantaardig(er) eten en duurzaamheid. De Vegan Lentemarkt is een van hun initiatieven om mensen te stimuleren om dagelijks groene keuzes te maken. Het belooft een dag vol genot te worden, met een markt gevuld met foodtrucks die een variëteit aan lekkernijen aanbieden, kraampjes met duurzame, eerlijke en 100% plantaardige producten, gezellige zitplekken om te genieten van al het lekkers en de goede sfeer, én live muziek om de atmosfeer compleet te maken. Van plantaardige sportvoeding tot gebak, van sustainable kleding en parfum tot diervoeding, en van vegan kaas tot softijs en burgers, er is voor ieder wat wils.

Een van de hoogtepunten van het evenement is het inspirerende sprekersprogramma, waarbij deskundigen op het gebied van veganisme en duurzaamheid hun kennis en ervaring delen:

Sprekersprogramma:

- 12:00 Dominique Wulf - Vol zelfvertrouwen volwaardig plantaardig opvoeden

- 13:00 Bianca Harms - Een plantaardige toekomst, hoe overwinnen we de weerstand?

- 14:00 Patrick Deckers - De oplossing ligt op ons bord: waarom veel meer plantaardig goed is voor onze gezondheid en die van de aarde. 

- 15:00 Lani Eggert - Niemand is vrij totdat we allemaal vrij zijn 

- 16:00 Lenneke van Gaal - Voorbij humane washing - over dieren, (on)recht en blije koeien in de wei.

De sprekers zullen een scala aan onderwerpen behandelen, van plantaardige voeding en duurzaamheid tot dierenrechten en sociale rechtvaardigheid. Bezoekers kunnen verwachten geïnspireerd en geïnformeerd te worden over hoe zij positieve verandering kunnen teweegbrengen in hun eigen leven en in de wereld om hen heen. Ben je op zoek naar heerlijk eten, boeiende gesprekken en inspiratie voor een duurzame, plantaardige levensstijl? Kom dan vooral langs op de Vegan Lentemarkt. Iedereen is welkom!

Wanneer

  • Zondag 26 mei 2024 11.00 - 18.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief