Huis de Beurs

Huis de Beurs

In Huis de Beurs bent u welkom voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner. In de authentieke sfeer die Huis de Beurs met zich meedraagt bieden wij u een uitgebreide keuze.

Huis de Beurs is een Groninger variant op de Midden-Europese traditie van het traditionele koffiehuis. Een koffiehuis is een verouderde benami…

Lees verder

Huis de Beurs is een Groninger variant op de Midden-Europese traditie van het traditionele koffiehuis. Een koffiehuis is een verouderde benaming voor een café dat overdag geopend is en waar vooral goede koffie, mooi gebak en licht alcoholische dranken worden geserveerd. Het is de plek waar boeren, burgers en buitenlui elkaar treffen. Het is de wereld van de dagelijkse reuring, van handel, cultuur en politiek. Het is dé plek waar mensen elkaar, al dan niet bij toeval, in plezierige sfeer ontmoeten. Zien en gezien worden. De stamgasten lezen er dagelijks hun krant. Er wordt geschreven, gedacht, gedicht en gewerkt. Men strekt er even de benen. Men spreekt er af. Tablets komen ter tafel en laptops worden opengevouwen. Marktlui halen er hun koffie en studenten treffen er elkaar voor of na hun college. En al die passanten, die doen hun naam eer aan. Ondertussen waagt een pianiste van het conservatorium zich aan het tweede pianoconcert van Rachmaninov. Kortom, Huis de Beurs is een keurige burgermanszaak, op elk moment van de dag, voor een heel breed publiek.

Het laat zich kenmerken als stijlvol, tijdloos en bruin. De sfeer is heel bijzonder. De lichtval door de grote ramen, gefilterd door de zonneschermen, draagt daar toe bij. Veel kunstenaars lieten zich door dit bijzondere licht inspireren voor een schets, een aquarel of schilderij.   Het smalle lange terras aan de Folkingestraat biedt onze gasten datgene waar het op een terras vooral om te doen is, maar daarnaast biedt het ook een wonderlijke blik op het levendige straatrumour en de vaak hilarische, bizarre hectiek op de kruising met het A-Kerkhof en de Vismarkt.

Lees minder